Mi a véleményed a tűzijátékról/petárdázásról? (beszélgetős fórum)
Igaz, hogy kidobott pénz. De vannak, akik szívesen dobálják, mert őket szórakoztatja a látvány.
S vannak, akik a megkérdezésünk nélkül dobálják a mi pénzünket a haverok zsebébe tűzijátékrendezés ürügyével.
Szóval vannak fokozatok.
Megkérdezném pl. a délvidékieket, hogyan élnék át a hétvégenkénti úri-murikat.
Amúgy az a véleményem, hogy sokan jó dolgukban már nem tudják, mit csináljanak. Vagy éppen ellenkezőleg: elkeseredettségükben, kilátástalanságukban próbálnak kompenzálni.
kamasz voltam, a sulimban a gólyabálon egy h.lyegyerek a bulizók közé dobta be a petárdát (tornacsarnok, zárt tér tehát). Egy srác elveszítette az egyik szemét :(
Vagyis nem csak az járhat pórul, aki eldobja a petárdát
Teljesen mindegy. Mind a kettő rohadtul veszélyes. Ebben az országban törvény, szabály betartása? Hahahahahahaha.
Kertvárosban élek, nem tudom megszámolni az ujjaimon, akkor se, ha a lábaimat is használom, hogy egy évben hányszor van részem lövöldözős feelingben. Hála az égnek, nem éltem át se háborút, se ostromot, de mindig összerándul a gyomrom, amikor a jólmenők ünnepelnek. Nem sajnálom tőlük az örömöt, csak a szerencsétlen kutyákat, macskákat. Én tudom, miről van szó, mégis összerezzenek, képzelem, a kisállatok, (vagy akiknek volt részük háborúban, ostromban, ’56-ban) mit élhetnek át. De ezt ki nem sz..ja le? Lényeg: akinek pénze van, úgy szórakozik, ahogy kedve tartja. Akkor is, ha az másokban félelmet kelt, netán lakás ég ki, nádtető lobban lángra, vagy nem a balféknek lesz maradandó sérülése.
Szilveszterkor, állami ünnepen oké a tűzijáték, azt előre lehet tudni, lehet gondoskodni a négylábúakról. De hogy hétvégeken, főleg nyáron hol itt, hol ott durrogtatnak... Ritka hülye szórakozás.
Nem mostani találmány a tüzijáték:
Petárda tiltott...ezt jó sok pénzbírsággal büntetném...mondjuk nálunk régóta nem hallani petárdát..rendes helyen lakok.
Tűzijáték...Szilveszter,lagzi ilyen alkalmakkor oké...kereteken belül..
Fbn mondjuk kiverte a biztosítékot ez a ne tűzijátékozz,mert a kutyák...tudja mindenki mi várható Szilveszterkor,gondoskodjon 4 lábújáról..elvégre mi se szólunk évközben a kutya gazdinak hogy hallgattassa el a kutyáját,mert állandóan ugat...
Betiltanám a petárdát teljesen, a tűzijátékot pedig igen nagyon megszabályoznám, hogy mikor, ki és mennyi ideig használhatja, előzetes engedély kéréssel. Idén a szomszédhoz jöttek a tűzoltók, állandó rettegés a nádtető miatt, az állatokról ne is beszéljünk, legyen az kutya, macska, ló..
És másnap szedegethetem a kertben és az utcán a szemetet.
Látom robbant itt a fórum is, nem csak a pirotechnikai eszközök. :D
Felénk sűrűn van tűzijáték, de valahogy engem nem szivatnak, még sose lőtték be hozzám. :O
Én imádom, hadd szóljon! Petárda persze nem, törvénytisztelő vagyok és egyet is értek a tiltásával.
Rad izgult ;) Multkor en is kaptam 2 hasonlot egymas utan...
Olyan erdekesssss....
A petardat foloslegesnek tartom, plane az allatok miatt (sajna, aposomek kutyaja nem volt bezarva es ijedteben vilagga futott, el is gazolta egy auto) Szval, azt nem engednem.
A tuzijatekot tamogatom :) kicsi korom ota emlekezetes, szeretnem,ha a gyerkoceimnek is az lenne :)
Buggyant vagy?
Higgadj már le!
na megjött a főokoskodó! Olvastam már a hozzaszólásaidat..mindegy mit gondolsz. Orulok, hogy neked csak fantasy az ami mással tortenik...
tudod mit? Menjel es keritsd elo a draga magyar hiressegedet, akivel annak idejen olyan jo viszonyba voltal azt tedd ki az ablakodba buszkelkedni! Oruljel, hogy neked nincs ilyen problémad..k...og
A tűzijáték gyönyörű, a petárdázás hülyeség, ráadásul tiltott.
Neked mi bajod a tűzijátékkal?
További ajánlott fórumok:
- Mondjunk le az aug. 20-i tűzijáték élményéről az árvízkárosultak javára?
- Kutyakakival a tűzijátékozók ellen
- Augusztus 20-a, és a tűzijáték...
- A szerelem az agyban vagy a szívben alakul ki? – avagy a hormonális tűzijáték és a szerelem mítoszai
- Imádom a tűzijátékot. Aki meg nem tud vigyázni az állataira...
- Szeretnék tűzijátékot venni, de a szüleim nem engedik! Ti mit tennétek?