Mi a megoldás, ha megfázásos tüneteim vannak, és a sok orrfújás miatt az orrom egyik fele rendesen elkezdett vérezni? (tudásbázis)
Az orrfújás lényege - pláne ha el van dugulva - először orrcseppett kell cseppenteni, kicsit várni, ez meglazítja a szutyit az orrodban, így könnyebben ki lehet fújni. Az orrszívó-porszívóknál is ez a lényeg: előbb mindig csepegtetni!
Ajánlani tudom még a gyógyszertárban kapható - recept nélkül - orrkenőcsöt, ami egyhén mentolos, ebből kell az orrnyílásba tenni egy pirinyót, ez szintén lazítja a váladékot, illetve könnyíti a légzést. Mellékhatások nélküli készítmény, gyermekeknek is lehet használni.
A kamilla nem nagyon ajánlott ma már, mert bármikor allergiás reakciót okozhat.
Igen, arra még én is gyerekkoromból emlékszem. Semmit sem ért, mint ahogy a mostani kézi orrszívók sem...
Ha tényleg ki akarod próbálni? Az orrszívó porszívó patikában vásárolható, kb. 1500 Ft.
Én kipróbáltam már azt, amit a lányomnak használunk. Lehet, hogy nagyon béna vagyok, de nekem nem hozott ki semmit, pedig maximumra állítóttam a porszívót és lett volna mit kiszívnia...
Egyébként nem fájt, inkább csak kellemetlen voltm. Na, meg ilyen hülyén éreztem magam, ahogy a porszívó fölött guggolok.;))
Nálam is sokszor előfordul.:( Nekem segíteni szokott a tengervizes orrspray és a kammilateával történő inhalálás.
Az orrspray talán a sótartalma (összehúzza az ereket) miatt használ, ezt nem tudom biztosan, de jót szokott tenni.
Ja, es hasznalj valamit, ami enyhiti a tuneteket.
Jobbulast!
További ajánlott fórumok:
- A barátom elkezdett inni, mit tegyek?
- Vakbélgyulladás? Tegnap délkörül elkezdett fájni a hasam jobb oldalt. Nem igazán lent, inkább majdnem a köldököm magasságáig fáj.
- Mi a véleményed azokról a anyákról, akik szülés után is folytatják elkezdett tanulmányaikat? (Ezért kénytelenek néha elmenni a baba mellől.)
- Édesanyámnak bedagadt a jobb lába vádlitól lefele elkezdett felfele menni a combjára, óriási foltokkal, mit tegyünk?
- Hány hónapos/éves volt a gyereked, mikor elkezdett beszélni?
- Náthás, megfázásos gyereknek mit főzzek?