Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi a "kurkuma" fűszer angol forditása? fórum

Mi a "kurkuma" fűszer angol forditása? (tudásbázis)


1 2
39. 7a3a05277b (válaszként erre: 37. - 99279bb06f)
2014. okt. 17. 12:16
A sáfrány az sáfrány, a kurkuma meg kurkuma.
38. 4975ebdc2f (válaszként erre: 37. - 99279bb06f)
2014. okt. 17. 10:10

A kurkuma nem sáfrány. Indiai sáfrány,


Kurkuma


Curcumae longa L.


A gyömbérfélék családjába tartozó kurkuma a tropikus területek kedvelt fűszernövénye. Főként Kínában, Indiában, Indonéziában és Dél-Amerikában termesztik. Méregmentes sárga festékanyagot tartalmaz, ezért „indiai sáfránynak” is szokták nevezni.

37. 99279bb06f (válaszként erre: 36. - Gmonix)
2009. szept. 24. 12:43
Mindenütt lehet elvileg kurkuma (sáfrány), ahol fűszereket árulnak. Ugyan annyiba kerül, mint a többi fűszer.
36. gmonix
2009. szept. 24. 12:35
Nagyobb hipermarketben kapok kurkumát? Mennyiért? eddig ahol néztem nem kaptam!
35. 549be03e80 (válaszként erre: 32. - Tibike)
2007. máj. 18. 07:34
Mivel a tavol-kelthez, eleg kozel elek (Ausztralia) es sok indiai ismerosom ,kollegam is van, igy nagyjabol van fogalmam a turmeric-rol. Foleg azsiai etelekbe rakjak, es valoban a curry-ba is hasznaljak, es valoban egeszseges. En majdnem minden nap fogyasztom, pontosan a fentiekben leirtak miatt, mivel itt ez olyan gyakori etelfajta , mint otthon a porkult-nokedlivel:)
2007. máj. 16. 00:17
Turmeric
33. tibike (válaszként erre: 32. - Tibike)
2007. febr. 25. 22:52
Vagy a vöröshagymát héjával együtt. Az tuti.
32. tibike
2007. febr. 25. 22:30
Azért van itt a keveredés, mert a kurkumát szokták "indiai sáfrány"-nak is hívni, ez nem azt jelenti, hogy valami köze van a sáfrányhoz, a legdrágább fűszerhez, amit az arab világban, és a távol-keleten használnak elég gyakran. Mindkettő sárgára színez, de szerintem a húslevesbe a kurkumát használják.
2007. jan. 10. 15:00
Füszernövény erős aromája és szine miatt,kiválóan alkalmas ételek izesitésére.Gyömbér származék!És a curry füszbe is használank belőle.
2006. nov. 12. 17:06

Orvosilag emésztésserkentőként, lázak, fertőzések, izületi panaszok és májbetegségek ellen használták.

A kínai gyógyászatban szintén alkalmazták a vérkeringés javítására, vérzések csillapítására, valamint menstruációs panaszok kezelésére.

2006. nov. 5. 13:28
Én úgy tudom, hogy segíti az emésztést....igaz ez?
2006. júl. 5. 08:22
turmeric
27. Mókica (válaszként erre: 26. - 72442562)
2006. júl. 1. 17:12
Pussz :)
2006. júl. 1. 14:13
Igazán nincs mit.Segitek amiben tudok:)
25. Mókica (válaszként erre: 21. - 'szti)
2006. jún. 30. 21:57

egyre több infó :PP már azt se tudom mi mire, van, mire használják...csak viccelek ám:)

Köszi az infót:D

2006. jún. 30. 21:56
kinaiak
23. Mókica (válaszként erre: 22. - 72442562)
2006. jún. 30. 21:56
lehet akkor a kinaika ezzel szinezik a riszt is...na megint tanultam valamit;) Köszi:))
2006. jún. 30. 21:46
Milyen az izze?Szerintem kissé fura.Szinte bármilyen szószókhoz ami nem édes szósz,és rizs szinezésére is a sárga szine miatt.Én személyszerint Tejfölös ragukba teszem.
21. 'szti
2006. jún. 29. 14:57
Móki, amit húslevesbe szoktak tenni és nem méregdrága, az a sáfrányos szeklice, más néven olajözön (Carthamus tinctorius) nincs igazán jellegzetes íze, de szinezni jó. A virágzat szirma sötét narancsszínű, azt lehet használni.
20. Mókica (válaszként erre: 18. - Moxy)
2006. jún. 29. 03:32
Köszönöm neked is;)
19. Mókica (válaszként erre: 17. - 72442562)
2006. jún. 29. 03:31

Oh, azt hittem a sáfrány ugyan az:)

Amúgy ennek a fűszernek milyen ize van, mire hasonlit? Milyen jellegű mártásokban szokták ezt tenni?

:D

18. moxy
2006. jún. 28. 20:36
en ugy tudom az angol megfeleloje a `turmeric`,de nem bizti,hogy ez pontosan lefedi az altalad keresett szot.
17. 72442562 (válaszként erre: 13. - Mókica)
2006. jún. 28. 14:58
Nem nem sáfrány az is sárga de ez nem az és nem ajánlom levesekbe inkább ragukhoz
16. Mókica (válaszként erre: 15. - 93a74b44ea)
2006. jún. 28. 03:07

Húú ezt most jól megkavartuk:)))


A tárkony is más, az zöld levélke Hihihiii:D


Azt kivételesen én is ismerem és használom;)

15. 93a74b44ea (válaszként erre: 13. - Mókica)
2006. jún. 27. 09:45
Azt hiszem, az inkabb a tarkony, amire te gondolsz.
14. Rekus (válaszként erre: 12. - Kriszke)
2006. jún. 27. 09:18

A kurkuma és a sáfrány különböző fűszerek.


A sáfrány őshonos, hagymás növény a nősziromfélék családjából. Bibéje vörösesbarna, aromás illatú, kesernyés fűszer, az ételt aranysárga színre festi. Régi fűszernövény, már az egyiptomiak is használták, levesek, mártások színezésére, ízesítésére.


A kurkuma hazája Ázsia, Kína és az indiai szigetek. A gyömbérfélék családjába tartozik. A fűszert, a sárga színű, gyömbérre emlékeztető gyökértörzse, és gumója méregmentes, sárga festékanyaga adja, és sajátos aromája, sárga festőszíne miatt kedvelik.

2006. jún. 26. 20:36

Tényleg ez a sáfrány??? Ezzel szokták a húslevest is sárgábbra varázsolni, vagy rosszul tudom??:(


KÖszike nektek is:)) Bea,7244562 és Kriszke:)))

2006. jún. 26. 14:32
A kurkuma más néven sáfrány, ez angolul crocus.
2006. jún. 25. 19:00
Egy sárga szinü füszer általában poralakban kapható.Fogyokurázoknak nem ajánlom mert étvágygerjesztő hatásu.
10. bea533
2006. jún. 25. 08:43
Az egy füszernővény ételek és italok szinesitésére használunk.szine sárga Sajátos aromája van étvágygerjesztő füszer.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook