Mi a keresztneved? Szereted? (beszélgetős fórum)
Anikò.
Elvagyok vele,mi mást tehetnék?😁
Arnold.
Mikor-milyen kedvem van. Most épp' jóban vagyunk. :-))
Amelyiket szerettem a kettő közül megtartottam, bár külföldön csak egy G. a nevem közepén. Ja és első vagyok vele a családban 300+ éve biztosan. Amelyiket nem szerettem, és csak utólag is lett bejegyezve keresztapám kérésre, na azt lecseréltem egy másika (ez a Dezső volt). Az apai ágon első magyar ősöm keresztnevét vettem fel első keresztnévnek. (Még a Budavár/budai vár bevételére jött.) Ez kint is jól jött végül.) négy országban vagyok járatos, egyikben (Hollandia) Hábornak mondanák a Gábort. ;) De mivel még nem döntöttem, hogy a német vagy brit állampolgárságot veszem fel a magyar mellé, ezért a vezetéknevem van sok papíron elől, ezért civilben azt használom, és azt becézik is. Jó mondjuk kálvinista apai ősökkel nem meglepő módon az is keresztnév.
Keresztneveim: Ábrahám és Gábor
Plusz van papírom amin csak Mr A. G. ... .
Ábrahám és Gábor.
De de Gábor és Dezső volt, amíg lehet a Dezsőt nem használtam. De változott a rendszer, és most már 99%-ban akinek kettő van, kettő kell írni, mindenhova, magánszférán kívül. Mivel első apai egyenesági magyar ősöm egy német korai és szülőföldjén üldözött kálvinista volt, és a keresztneve Ábrahám volt, azt vettem fel a Dezső helyet. És akkor már felvettem a régi családi nevünket is.
További ajánlott fórumok:
- Szólác - keresztnevekből
- Szólánc - Keresztnevekből egy kicsit nehezítve (a-ra nem végződhet)
- Neked hogy tetszik ez a keresztnév?
- Írjatok olyan hírességeket, akiknek a személyneve és keresztneve kezdőbetűje megegyezik
- Híres magyarok teljes névvel, de a keresztnevük ABC-ben
- Kereszteljük el! Adott névhez párosíts egy általad hozzáillő keresztnevet és utána írj egy létező magyar vezetéknevet!