Mézes karácsonyfa recept
60 perc
A Mézes karácsonyfa hozzávalói:
1 kg liszt
50 dkg porcukor
2 tk szódabikarbóna
2 tk fahéj
2 tk őrölt szegfűszeg
1 csipet só
20 dkg margarin
3 db tojás
20 dkg méz
A díszítéshez:
1 db tojás fehérje
6 ek porcukor
Díszítő dekor cukor
Ostyavirág
A Mézes karácsonyfa elkészítési módja:
A száraz anyagokat összekeverjük, belemorzsoljuk a margarint. A közepébe öntjük a mézet, beleütjük a tojásokat, és az egészet jól összegyúrjuk. A deszkát bőven lisztezhetjük. A tészta ne legyen túlságosan lágy, mert akkor nagyon megdagad a sütőben.A tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. Kiszaggatjuk vagy kivágjuk a formákat, és margarinnal vékonyan kikent, kilisztezett tepsibe rakjuk.180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük, de nagyon vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert igen hirtelen megsül, kb. 15 perc alatt. A sütések között nem kell újrakenni a tepsit, legfeljebb ha jónak látjuk, egy kicsit belisztezhetjük.A kisült és kihűlt mézeskalácsokat krémmel vagy cukormázzal összeragasztjuk, tetszés szerint dekor cukorral díszítjük.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: Krisztiana, 2018. dec. 22. 16:49
A mézes karácsonyfa elkészítési módja és hozzávalói.