Nagyon ügyelni kell arra, hogy a cukor teljesen felolvadjon a verés alatt a fehérjében, különben nem jön ki a pici lyukon, ha írókázni akarod. A porcukor azért nem jó, mert csomósodhat. De ha nem írókázni akarjátok, csak kenni a mázzal, akkor nincs gáz, ha esetleg nem olvadt el rendesen.
Ha nem szeretnéd, hogy sötétebb legyen a teteje, mint az oldala (a tészta már alapból barna ugye), akkor megkenheted sima tojásfehérjével. Arra is jól rá fog ragadni a tortadara, amit rászórsz. Utána mehet a sütőbe. Legalábbis én így szoktam.
Mindenképp utána kell rárakni, miután kisültek és ki is hűltek. A legáltalánosabb díszítő ill ragasztó a cukros tojásfehérje a hab, de ha te félsz ettől, használhatsz bolti cukormázat is, arra is ráragadnak a díszek.
Ma szeretnék a kisfiammal mézskalácsot készíteni,a díszítéssel vagyok gondban,vettem színes tortadarát,de azt hogyan kell rárakni,sütés előtt vagy utána,mivel kell megkenni hogy rajta maradjon?