Hogyan színezzem az írókát a mézeskalácshoz? (tudásbázis)
7. cstbrigi
2011. dec. 13. 23:52
Szerintem az ételfesték tökéletes - bár én még csak marcipánt színeztem vele, de azon nem hígított.
6. csillagv
2011. dec. 13. 23:18
Köszi, akkor megpróbálom. Egyik barátnőm próbált piros írókát csinálni ételfestékkel, és ő mondta, hogy nem sikerült, mert a festéktől túl híg lett, adott hozzá még porcukrot, attól pedig megint fehérebb lett.
5. Elf73
2011. dec. 13. 23:11
Az az ételfesték tökéletes,csak pirosat és kéket keverj össze,ha nem találsz lilát !Azt azután kékkel sötétíted, pirossal világosítod !Először csinálj egy 1:1 -es keveréket !Ha túl világos,akkor adj hozzá még kéket !Ja;és először próbaszínt keverj kicsi mennyiséggel !Aztán majd látod hogy mennyit kell sötétíteni rajta !Gondolom a "Kékfestő" stílust választottad !(A cékla elvileg jó lenne,de az bordó és lehet hogy ha kékkel kevered,a végeredmény nagyon sötét,majdnem fekete lesz !:-)
4. Suesue
2011. dec. 13. 22:35
cékla
3. nik84
2011. dec. 13. 22:32
lehet kapni gél állagú színezőket.
2. vvicus (válaszként erre: 1. - Csillagv)
2011. dec. 13. 22:31
Paszta állagú ételfestékkel!
1. csillagv
2011. dec. 13. 22:27
Ételfesték nem jó, mert túl híg lesz tőle, és akkor több porcukor kell bele, akkor meg világosabb lesz, és nem lesz olyan árnyalatú, amilyet szeretnék. Lila írókát szeretnék csinálni. Mivel tudnám színezni? Köszönöm előre is a választ.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen kutyafajta illenék egy mézeskalács-szerű családi házhoz (piros cserép, vidám színek, kőkerítés, kovácsoltvas kapu)?
- Hogyan kell puha mézeskalácsot készíteni?
- Hogyan lehet mézeskalács házat készíteni?
- Mit tegyek, ha rossz lett a mézeskalács tésztám? :(
- Miből és hogyan készítsek mázat a mézeskalácsra?
- Hogyan készítsek mézeskalácsot?