Hogyan tegyem a tortadarát az oldalára, hogy ne peregjen le?Vagy mivel szórjam rá? (tudásbázis)
Sziasztok!
Én úgy szoktam, hogy nagyobb fémtálcára teszem a tortát, mint amekkora maga a torta. Jobb nyitott tenyerembe fogok egy félbehajtott konyhai papírtörlőt, amire rászórok egy kevés tortadarát. A kezem a torta széléhez emelem. Lassú, de határozott mozdulattal a tenyerem a torta felé fordítom, hogy majdnem hozzáérjek:-))
Én rendszeresen sütök tortát, de nem merem a kezembe venni és megdönteni, mert ha lecsúsznak a lapok egymásról, vagy az egész kibillen a kezemből, hát akkor több órás meló veszhet oda, a torta értékéről már nem is beszélve.
Az én taktikám az, hogy nagyobb tálcára teszem a tortát, egy széles lapú kést használok, aminek a lapját belemártom a darába és óvatosan lentről felfelé haladva felsimítom a tortára. Ezt addig ismétlem amíg körbe nem érek, a lepergett dara újra használható.
Lassú módszer, de biztos és nincs "balesetveszély".
Ja, nem dara, hanem tortadara...
Hát a kezeddel viszed fel rá, egy másik nagyobb tál fölött, és abba potyog, ami lepotyog, és onnan újra fel tudod vinni rá...
A tortát a kezedbe kell venni ahhoz, tálca nélkül...
Ahhoz próbáltam képet találni, hogyan, de most hirtelen nem találtam...
VAgy sima felületű tányéron legyen, oldalszegély nélkül, hogy fel tudd rá vinni a kezeddel a tortadarát...
További ajánlott fórumok:
- Be tudtál ma már lépni a teszvesz oldalára?
- Előfizetésesek, Ti hogyan oldjátok meg, hogy ne essetek át a ló tulsó oldalára?
- Mi az a fehér, ami kicsapódik a cumisüveg oldalára?
- Mézeskalácsra színes tortadara, de hogyan?
- Hogyan kell a hoxa oldalára a saját menümben a babavonalzót feltölteni?
- Melyik tortadarát találjátok a legjobbnak, legfinomabbnak?