Mézeskalács, ami rögtön puha recept
A Mézeskalács, ami rögtön puha hozzávalói:50 dkg liszt
1/2 ek. szódabikarbóna
17 dkg porcukor
2, 5 ek mézeskalács fűszerkeverék
1 egész tojás + 1 sárgája
20 dkg méz
25 dkg margarin
A Mézeskalács, ami rögtön puha elkészítési módja:
A szárazanyagokat összekeverjük és fészket készítünk a közepébe. A margarint feldaraboljuk, beletesszük a tojásokat és a mézet. Fokozatosan összegyúrjuk. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük. A többi a szokásos: nyújtjuk, szaggatjuk, sütjük, írókázzuk.
Én egyszerre csak a felét kezdem kinyújtani és mindig gyorsan kell dolgozni vele, ne ragadjon. Utána a maradék pár percre bekerül a mélyhűtőbe így nem lesz ragacsos. A tepsibe csak sütőpapírt tettem, könnyen feljön róla. Sütési idő kb 6-7 perc volt.
Kezdőknek érdemes ezzel a recepttel próbálkozni a biztos siker miatt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: barackmag, 2013. szept. 2. 10:37
A mézeskalács, ami rögtön puha elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.