Menszi görcsök peteérés után? (beszélgetés)
Szia! Nem jár Neked a Kismama magazin? Abban ezt olvastam erről a témáról:
"Fél éve határoztuk el, hogy gyereket szeretnénk, de még nem jártunk sikerrel. A peteérés után (amit enyhe fájdalom jelez és az áttetsző nyák is igazolja) egy-két, máskor négy-öt nappal erős, menstruációszerű, görcsös alhasi fájdalmat érzek. Ez pihenésre kicsit szűnik, de mozgásra, illetve napközben elő-előjön. Legutóbb még a lépteim is késszúrásszerű fájdalmat okoztak. Menstruáció előtt visszatérnek a tünetek. Utána panaszmentes vagyok az újabb peteérésig. Szeretném tudni, hogy ez normális-e. Dolgozni busszal járok. Lehet, hogy az a 35-40 perces zötykölődés okozza, hogy nem tud beágyazódni a megtermékenyült peteselyt?"
Válasz: "A középidős fájdalom esetében akkor lehetünk biztosak abban, hogy ez a tüszőrepedéssel függ össze, ha utána a hüvelynyák fokozatosan sűrűvé, fehérré válik, és a mennyisége is csökken. A fájdalom oka, hogy a megrepedt tüsző folyadéka a hasüregbe ürül, és irritálja a hashártyát. Ennek lelassult bélműködés és akár lábba, derékba sugárzó fájdalom is lehet a következménye, de normálisnak tekinthető. A menzesz előtti és alatti fájdalom viszont betegség, az úgynevezett endometrózis jele lehet, ez a teherbe esést is nehezíti. Hogy valóban erről van-e szó, hasi tükrözéssel lehet megállapítani. Ennek során két kis vágást ejtenek a hasfalon, majd laparoszkóppal megtekintik a kismedencét, és ha szükséges, egyúttal operálni is tudnak ezzel a módszerrel. A "kismedencei fájdalom" ismert tünet, jobb híján használjuk olyankor, amikor a fájdalom okát nem tudjuk pontosan. A hasi tükrözés ennek tisztázásában is segíthet. Bár nem tudok arról, hogy vizsgálták volna, milyen hatással van a buszozás a beágyazódásra, nem tartom valószínűnek, hogy ez gondot okozna."
(Bemásoltam, mert sajnos a Net-en nem találtam meg a cikket. A júliusi szám 57. oldalán volt.)
További ajánlott fórumok:
- Peteérés után a legkorábban mikor mutathatja ki a legérzékenyebb teszt, ha várandós vagyok?
- PCOS+IR lapar után 28 napos ciklusok előtte egyáltalán nem jött meg, de továbbra sincs peteérés. Ilyenkor mit lehet tenni?
- Abbahagytam a fogamzásgátló szedését. Mennyi idő után "indul be" ismét a peteérés?
- Sok ismerősömnek miután abbahagyta a fogamzásgátló szedését, hónapokra leállt a peteérése.Szerintetek mennyire jók a fogamzásgátlók?
- Mensi után egy nappal voltunk együtt a férjemmel azóta 37.1 és 37.2 a hőm!De peteérésem most van ez a peteérés jel vagy terhesség is lehet?
- Menszi görcsök a 17.napon