Sok ismerősömnek miután abbahagyta a fogamzásgátló szedését, hónapokra leállt a peteérése.Szerintetek mennyire jók a fogamzásgátlók? (tudásbázis kérdés)
hogy lettél az ovszertől terhes, nem értem.
szóval ennek én is jól utána jártam, 4 évig szedtem a microginont, abszolut semmi de semmi bajom ne mvolt, Januárban abba hagytam, mert ugy éreztem 4 év elég volt, és reménykedtünk, hogy ideén összejön egy ház és akkor jöhet a baba. február, március még ugy jött meg, mint a gyógyszer alatt, április késett, már kezdtem,örülni, de hát nem is volt hogy, óvszerrel védekeztünk. aztán mikor az áprilisi menszeszem lejárt tudtuk mikor fogunk költözni és akkor mondtuk, most jöhet a babó, és már hétfőn lesz 17hetes a pocaklakóm. doki azt mondta, amig van a gyógyszernek hatása, addig nem tudsz terhes maradni, ez változó szervezettől függően lehet 1-2hónap de akár egy év is. Nekem az első késés jelezte, hogy kiürült. Ha valaki gyógyszer mellett terhes lesz akkor valószínű valami okból fogva agyógyszer nem fejtette ki hatásást, vagy nem volt megfelelő a szervezet számára. De semmivel sem rizikosabb a gyógyszer mellett terhes maradni mint anélkül, ugyanis ugyanolyan hormonok vannak benne, mint a testben
Én úgy vagyok vele, hogy ha nem muszáj, akkor addig nem szednék ilyesmit, amíg nem mondom azt, hogy oké, nem szeretnék több gyereket... :) Nem hiába van ennyi meddő nő, vagy olyanok akik csak nagy nehézségek árán lesznek várandósak.... a természet megalkotta így, nem kell belepiszkálni / a fogamzásgátlásra gondolok/ :)
Jajj, de ne gyertek azzal, h az óvszer olyan, mint ha nyáron gumicsizmában tocsognánk :D
Jujj,ez elég rémisztő.
Csak azt nem tudom,h akkor mi marad.Óvszer mellett babás lettem,a megszakításos védekezés nem ér semmit,Spirált nem akarok,mert nem egy ismerősöm lett babás,illetve többeknek is körbenőtte a méhe,esetleg kilökődött,és kidobott 40 pénzt(vagy többet) a semmiért.A kúpokban,krémekben nem bízom,meg elveszi a spontanalitást,mert hiába van gyerek,nem vagyok az a fajta,aki délben megbeszéli,h este szexel-e.
A fogamzásgátlók nem tesznek kárt a mégis megfogant magzatban. De legyetek nagyon óvatosak: a fogamzásgátlóknak vannak olyan gyakori mellékhatásai, amelyeket nem nagyon reklámoznak, de léteznek. 3 évi szedés után a korábban teljesen egészséges méhem sorvadni kezdett, az orvosom azt mondta, azonnal abba kell hagynom, és álljunk neki babát csinálni, mert nagyon kicsi az esély, hogy sikerüljön kihordani. Hál'istennek, azóta megvan a lányom, majdnem 4 kilóval született, de amennyit én a vetélés miatt aggódtam, azt nem kívánom senkinek. Szülés után 6 héttel a méhem megint akkora volt, mint egy 6 évesé.
A dokim mondta, hogy ez gyakori mellékhatása a fogamzásgátlóknak. Ugyanígy járt a húgom és a barátnője is!
Ha nem muszáj, ne szedjétek!
Szia,
Ezt nekem minden orvos eddig cáfolta. 3 nőgyógyásztól kérdeztem meg, azt mondták, hogy nem kell ennyi idő a kiürüléshez...
Én most készülők abbahagyni, több mint egy év után, még van azt hiszem egy hét és befejezem, én mostanában felszedtem 5 kg-ot meg fáj a hasam két mensi között, meg amikor megvan baromi erős a vérzés, szóval kiváncsi leszek hogy milyen hatások lesznek ha abbahagyom, de semmi jóra nem számítok ilyen elözmények mellett.
De mostanában már olyan tabikat gyáratanak, hogy pár hónapot kell csak várni amig kiürül, de egyébként se okoz problémákat, legalábbis ezt hangoztatják.
Én másfél évig szedtem Milligestet.Pokolian rosszul voltam tőle az elején.Később sem volt tökéletes,de sokkal jobb volt.Aztán váltottam Novaringre(hormonális alapon működő hüvelygyűrű),ami nagyon jó volt,csak pokolian drága.Az egyik hónapban,amikor ki kellett volna váltani rájöttünk,h most nincs több mint 10 e Ft-unk erre,így maradt az óvszer.Úgyis nagyon szar volt a munkarendunk,és néha csak fényképről láttuk egymást.
Most szoptatás miatt Cerazette van,és nincs semmi mellékhatás,de majd,ha vége lesz,akkor újra a novaringben töröm a fejem.
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról?
- Szed valaki Yasminelle fogamzásgátlót? Mik a tapasztalatok?
- Véleményeteket szeretném kérni. Fél évig szedtem fogamzásgátlót, majd egy hónapra abbahagytam. Most áprilisban újra elkezdtem szedni...
- Ha szedtél fogamzásgátlót és abbahagytad, milyen tüneteid voltak?
- Már 9 hónapja abbahagytam a fogamzásgátlót, de még mindig nem jön össze a baba, mi lehet a baj?
- 3 hónapja abbahagytam a fogamzásgátlót most elkezdtem...