Mennyit költötök beiskolázásra? (beszélgetés)
sziasztok!
Nálam csak a legnagyobb lányom sulis, 3-os lesz.
Eddig 25.000ft, ebben mondjuk van kb. 5-6e ft értékben ruhaneműk is. Csak az írószer volt 20eft.
Kellett új tolltartó, táska még jó.
Szerencsére mi ingyen tankönyvesek vagyunk, mert az is lenne kb. 8-10eft.
Sztem max 10-ből meglesz a két gyerek. Igaz, nincs új táska, nincs új tolltartó, néhány ceruzat, tollak, ez az, ami még kell. Tavaly sem volt ennél több.
Ja, ebben a kaja nincs benne, sem ruhák, mert azokat nem az iskola miatt vesz az ember, a tankönyvek meg ingyenesek. mondjuk tuti lesz fizetős is, de még erről nem tudunk semmit.
Akkor ez sulira válogatja.
Az 5.es nálunk is ennyi de a 8.os 21368,-
Most kaptam meg a tankönyvárakat:
2-10150,-
5-17235,-
8-14764,-
ö:42149,-
Sziasztok!
Nekem elsőbe indul a lánykám. Tankönyv ingyenes, tanszer 11.000 volt eddig, a legtöbb benne van, egy-két dolog hiányzik még, de az is meglesz, már csak apróság (vízfesték, 12 db-os színesceruza, ragasztó...). Tisztasági megvan az oviból, tökéletes lesz a isibe is.:) Már mondták anyukák, hogy mi visszük be a wc papírt, folyékony szappant, zsepit, szalvétát, stb.-t, gondolom vagy 1500 ft. Táska 9800 volt, tolltartó belepakolva már a dolgok - 3000 ft. Ja, és még kell a tornafelszerelés, de nem tudom, milyen tornacipőt is vegyek, mert lánykának nagyon befelé tart a bokája, gyógycipői/szandijai vannak...
És mivel elsős, kellett íróasztal, 5000 ft volt a j.sk-be szerencsére. Széket majd intézünk, ha lesz rá keret, ráér az még, max. beviszünk a konyhából egyet addig.:) Ruhákat folyamatosan fogok venni, de már van pár új is azért....Tartalékokat egyelőre semmit sem vettem, majd ha szükség lesz rá.....
Van egy 2.-osom, egy 5-esem, és egy 8.-osom
Csak a tanszer+két táska a nagyoknak-eddig 70eFt volt és ebbe más nincs.
Mi ingyen apjuk a 3 gyereknek a könyvetek és az önkormányzat mindenkinek a füzeteket állja.
Így hogy van táska,3-ból 1-nek tolltartója és torna cuccuk,csak a tanszerekre 38ezer ment el.
Bele se merek gondolni akinek mindent meg kell venni mennyit hagy ott 3 gyereknél!
Csak a könyvek 46ezer lett volna!!
Egy másodikos lánykám van:
Mindennel együtt kb 70000 ft.Ebben tankönyv,iroszer, füzet ,ruhák, minden benne van és iskolatáskát nem vettünk neki, mert a tavalyi még jó lesz idén is.
Sokat... Idén új sulit kezd a nagy, a kicsi pedig elsős lesz.
A tanszereit már megvettem első szülőin még májusban a suliban.
Abban minden benne van, a színes ceruzától a korongokig, a festős dolgokon át, a füzetekig---->10000.- volt.
A nagynak majd az évnyitón adják a papírt, hogy mire van szükség, remélem, nem fog égnek állni a hajam... :-O
A táskákat, tolltartókat már megvettem, így szeptemberre marad még egy kevés...
Sokból, nekem kettő megy iskolába szeptemberbe.
Az egyik elsős lesz, így mindent venni kellett
A nagyobbik negyedikbe megy, és mivel a kicsi kapott új táskát, ő is kért egyet.
Csak az irószerek és a táskák tolltartók 36.000 Ft
Tankönyvet ingyen kapjuk, de még kellenek a tisztasági csomik,torna , rajz és technika felszerelés+ váltócipők.
Ruhát a nyáron folyamatosan vettem, igy már csak 1-2 darab hiányzik.
De persze mindig jön valami ami még kell...
Nekem most megy másodikba a lánykám.
Iskolatáska,tolltartó 8000ft
Tankönyv 8-9000ft
Papír írószer kb.10000ft
Ebéd befizetés 10000ft körül
új ruhákat is vettünk elég sokat mert mindent kinőtt főleg a nadrágjait.
Ti mennyiből tudjátok kihozni?
További ajánlott fórumok:
- Van-e 13-dik havi családi beiskolázáskor?
- Ti mennyit költötök csak élelmiszerre egy hónapban? Mi fér bele ebbe a keretbe?
- Mennyit költötök egy hónapban élelmiszerre?
- Ti mennyit költötök egy kamasz lányra havonta? Miket engedtek meg?
- Csajok ti mennyit költötök egy hónapban szépségápolásra, ruhákra és miket hol vesztek?
- Ti mennyit költötök ruhákra? Egy nyári ruhárt kiadnátok 5-10ezret is?