Mennyit iszik egy nap a gyereketek? (beszélgetés)
Én mint két gyerekes anyuka igyekeztem a tapasztalatommal segíteni: nem kell méricskélni, sem a gyerekeket összehasonlítani, hanem a saját gyerekünk jelzéseit figyelni. Szerintem.
És még egyszer leírom: nem háborít fel és nem nézek le senkit, aki akár ml-re leméri a gyereke fogyasztását, vagy a tankönyvekhez igazítja, csak egyszerűen NEM ÉRTEM.
Kíváncsian várom, hogy megjelöld azt a megnyilvánulásomat, mi szerint lenézem, aki méricskél? :-O
Nem nézem le, hanem nem értem. És az nagyon nem ugyanaz. ;)
Így van! ;)))
Egyébként nem értem: ha én elfogadtam, hogy ti tudjátok, mennyit iszik a gyereketek, miért nem lehet tudomásul venni azt, hogy én viszont nem tudom, mert nem érdekelt soha?
Bele lehet kötni abba, amit írtam, de nem érdemes. ;)))
Nem arról van szó, hogy ml-re pontos adatot írtak-e mások vagy sem. Hanem arról, hogy valaki ezzel foglalkozik.
Mi, ha a gyerek inni kér, adunk neki. Ha úgy gondoljuk megszomjazott, megkínáljuk. Ha szomjas elfogadja, ha nem, nem. A fiamnak nagyon régóta ki van téve egy kis pohárban víz, amit elér, és akkor vesz el, amikor akar. Ha kifogyott, megtöltjük neki.
És megsaccolni sem tudom, mennyit iszik/isznak, mert hol ebből, hol abból a pohárból kapnak, hol ennyit, hol annyit töltünk nekik bele. Ergo én még deciliternyi pontossággal sem tudom (nemhogy ml-re), és nem is foglalkoztat. :)
Szerintem sokakban nem merült fel.
Aki leírta, hogy amennyit a kiíró gyermeke megiszik az sok, vagy kevés, abban biztosan nem. Egy általam sohasem látott emberről hogyan jelentem ki hogy sokat vagy keveset iszik? Csak úgy ha valami általános adathoz viszonyítom. És itt jön az, hogy egy ember/gyerek nem általános adat, hanem egyéniség, egyéni igényekkel és nem kell összehasonlítgatni semmivel és senkivel.
Én nem írtam le, az enyémek mennyit isznak, mert gőzöm sincs: sosem mértem/mérem. Nyilván annyit, amennyire szükségük van, amennyi jól esik.
Egyébként Böbével értek egyet, ott a lényeg: "Ti ezt méritek?"
Ja és vigyázni kell a gyümölcslevekkel. Van olyan "betegség", h. totyogók hasmenése. Ami attól van, hogy nem tud annyi gyümölcscukrot lebontani a kis enzimjeivel, amennyit megiszik a gyümölcslevekkel.
Berci fiamnak is volt ilyen. Mert nagyon szerette a gyümölcsleveket. Nagyon sajnáltam, amikor nem adhattam neki :(, de elmúlt a hasmenése :)
Én tapasztalatból írom, hogy egyik védőnő ezt mondja, a másik azt. Nem kell elhinni mindent nekik.:-S Mindenki a saját gyerekét ismeri, ők csak álltalánosítanak.
A gyerek el tudja dönteni mi kell neki és mikor elég, akármilyen pici. Ha szomjas jelezni fogja, csak figyelni kell. Az én lányom még cicizik, 9hónapos, és 4 dl teát iszik csak mellé. Több nem kell neki, hiába próbálom rátukmálni.
ti ezt méritek?
nekem a kislány csak szopik, fogalmam sincs mennyit, egyszerse mértem meg.
fiam reggel iszik 3 dl kakaót, aztán, amikor szomjas kér, pedig csak 17 hós. amióta pohárból iszik, nem tudom mennyit. Szerintem nem kell ezen aggódni, látszik a gyerek szemén, ha ki van száradva. beesettebb, bágyadtabb.
Azért érdekes, hogy senkiben fel nem merül, egyik gyerek ilyen, a másik olyan, így aztán nem kellene a tankönyvi adatokhoz ragaszkodni. :-O
A 14 hónapos lányom vedel -rengeteget, a 2,5 éves fiam tutira nem iszik meg naponta 1 liter vizet.
Mivel nem látom egyiken sem, hogy bármi baja lenne, vidámak, kiegyensúlyozottak, okosak, van pisi bőven, rendben a székletük, ezért még sosem jutott eszembe, hogy amelyik keveset iszik, abba beleerőltessem, amelyik sokat, attól meg elvegyem.
Nem elég csak a cumit visszaadni neki éjszaka.
És ha nem kapna csak kevesebbet?Nem kell egyik napról a másikra megvonni tőle csak szép fokozatosan mindig kevesebbet adj neki vagy napközben adj többet.Lehet,hogy az kevés amit kap napközben azért szomjazik meg éjszaka.
Mennem kell mert ebredezik Nyuszikam, de majd vissza nezek!
Koszi az infokat!
További ajánlott fórumok:
- Mit szólnátok, ha gyereketek közölné: a saját neméhez vonzódik.
- Ti sem vihetitek óvodás gyereketeket június 1-től augusztus 31-ig óvodába csak azért, mert GYES-en vagytok kistesóval?
- Hogy fegyelmezitek a 2 éves gyereketeket?
- Mennyit alszik az 1 éves gyereketek?
- Mennyit alszik 3-4 év körüli gyereketek? Alszanak még napközben?
- 3 év körüli, első gyerekkel gyesen lévők! Mennyit van a gyereketek gyerektársaságban? Igényli?