Mennyit alszik 3-4 év körüli gyereketek? Alszanak még napközben? (beszélgetés)
A szakemberek szerint ajánlatos volna az iskolás kor végéig egy ebéd utáni alvást be iktatni.
Sőt..! Vannak vélemények, hogy a felnőtteknek is a déli sziészta nagyon ajánlatos.
A fejlődő fiatal szervezetnek sok, nagyon sok mindenféle mozgásra van szüksége (szabad levegőn)
(Arra gondolok, hogy a gyerekek ma átlagban 200 percet ülnek a tévé vagy számítógép elött. Ez észrevehető is rajtuk. Tehát a napközben be iktatott alvást kövesse kellő mozgás friss levegőn.)
Köszönöm a sok választ.
Lányom 3 éves mult augusztusban és még itthon alszik délben, csak azon izgulok, hogy majd az oviban fog-e aludni ott a többi gyerek miatt. Remélem igen, mivel szerintem is még szükségük van az alvásra:)
Sziasztok!
Fiam februárban múlott 3, de alszik itthon és az oviban is/persze, ha nem sír, vagy ordít egyik beszoktatós kisgyerek sem...:-(/ kb. másfél 2 órát. Este sem szokott gond lenni vele, inkább akkor, ha nem alszik az oviban! Akkor viszont hisztis és nagyon hamar kidől, van hogy már 7kor!
2,5 éves kora körül próbálkozott vele, hogy ő nem szeretne aludni, de nem hagytam magam, szerintem szüksége van egy ennyi idős gyereknek az alvásra még nappal is. Ha tehettem, inkább lepihentem vele én is :-), ezt már nem tudom megtenni, mivel dolgozom, bár hétvégén volt már rá példa, hogy együtt pihent az egész család.
Én lánykám augusztusban volt 3 éves.Kicsi kora óta alszik ebéd után, itthon is, bölcsiben is, meg voviban is, simán alszik 2 órát.
Szóval, nagyon jó alvó :D
Az én lányomnak(3,5 éves) nagyon kevés az alvásigénye.Már 2,5 éves kora óta nem alszik napközben,illetve nagyon ritkán,de akkor viszont este éjfélig "buli" van.
Így is csak 9-10 órákat alszik éjjel!
sziasztok!
nálunkmár 2éves kora óta nem alszik délután. de ha véletlen elaludt, akkor este nagyon sokáig fent volt. most az oviba se alszik, ebéd után hozom is haza. 5 éves.
További ajánlott fórumok:
- Mennyit alszik az 1 éves gyereketek?
- Mitől lehet az, hogy kisfiam nem tud napközben elaludni? Hiába fáradt, egyszerűen nem alszik el (folyt. köv.)
- 4 hetes kislányom egyre kevesebbet alszik napközben (összesen 4-5 órát). Mitől lehet?
- Mikor állt át a babátok a napi egy alvásra? Mennyit alszik azóta napközben?
- Mit tegyek? Mióta nincs cumi azóta nem alszik napközben.
- A 1,5-2 éves kisgyermeketek alszik napközben?