Mit tegyek? Mióta nincs cumi azóta nem alszik napközben. (tudásbázis)
Mikor vettétek el a cumit? Régen?
Nekünk kb. 3 nap volt, amíg sírt, egyre kevesebb ideig. Ennek kb. fél éve, viszont azóta is nehezebben alszik el:( Min. egy óra, de inkább kettő, hisztikkel, délután meg sokszor nem lehet letenni. Már totál kivagyunk. Nem tudom, hogy ez a cumi miatt van-e, de az biztos hogy megnyugtatta és most nincs semmi, ami ilyen hatással lenne, az alvós állatkákat, vagy kendőt nem tűri meg az ágyában. Mi odafekszünk az ágya mellé, de két órát a földön feküdni már nem olyan vicces, amíg ez 20 perc volt, belefért.
A kisebb fiam pont két éves. Hol cumis napja van, hol meg dumás. Ha lemegyünk itthonról nem visszük, kivéve,ha nem akarom, hogy végignyalja a fél várost. Amikor pl. legózik a nagyobb játékaival játszik, direkt jó, mert tudom, hogy nem nyel le semmit.
Ha anatómiai cumit adsz neki, akkor nem lesz a fogának sem baja. De ha mégis, akkor meg megy fogszabályzásra később, ahogyan a mai gyerekk 90%-a. És nem a cumik miatt, hanem mert lehet, meg mert egy rendes anya nem hagyja a gyerekét kusza fogakkal a 21. században. Stb.
Tök feleslegesen szivatod magatokat.
UFF. Beszéltem. :-)
el kell tudni magától aludni
nem jó a simogatáshoz sem máshoz hozzászoktatni
lehet, már nem is igényli az alvást4 ne tedd le aludni
a cumit meg oda ne add neki 2 évesen!
Igen, ez is egyfajta "veszélyforrás", de az enyém például még soha nem tette a szájába az ujját, holott már 7 hónapja nem cumizik.
Erre írtam, hogy vannak dolgok, amik beválnak egyeseknél azok közül, amik másoknál nem... :o)
Nehogy visszaadd, ezzel azt fogod erősíteni a gyerekben, hogy mindig igaza lesz, ha kiharcolja magának!!!
Én, amikor elvettem a kisfiamtól, 20 hónapos volt. Úgy gondoltam, hogy jönnek a fogai, beszélni tanul, így teljesen felesleges a cumi: elferdülnek a fogai, ráadásul egy beszélni tanuló gyereket cumi nélkül is nehéz megérteni...
Én is egyik napról a másikra vettem el: egyszer nem adtam oda neki az alváshoz (csak alváshoz kellett neki előtte is), csak a morzsolgatós alvóállatkáját kapta meg. Egy hétig sírás volt egyre rövidebb ideig, el is kellett simogatni (ez fontos a biztonságérzet megtartásához!!!), de amikor már teljesen elfelejtette a cumit, egy hét múlva már aludt, mintha sosem látott volna cumit.
A morzsikája rengeteget segített, hiszen az is ott volt egy biztos támasznak 3 hónapos kora óta.
Nálunk a férjem mondta, hogy inkább adjuk neki vissza a cumit, de nagyon nem bántam meg, hogy erős maradtam: fő a következetesség.
Tehát így az állatkával a biztonságérzet megmaradt, viszont a fogsorát is megóvtuk! :o)
Persze nincs két egyforma gyerek, mint ahogyan két egyforma módszer sem. Van, akinél ez jön be, van akinél meg teljesen más...
Szerintem csak magatokkal szúrtok ki. És mi lesz, ha megtatlálja az újját? Inkább a cumi! Az első gyereknél még én is paráztam, de az ovi közeledtével elhagyta egyik napról a másikra.
Az esküvőjén nem lesz már a szájában! Kár parázni!
:-)
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek, hogy napközbeni elalvás ne egy cirkusz legyen?
- Mitől lehet az, hogy kisfiam nem tud napközben elaludni? Hiába fáradt, egyszerűen nem alszik el (folyt. köv.)
- 4 hetes kislányom egyre kevesebbet alszik napközben (összesen 4-5 órát). Mitől lehet?
- Mennyit alszik 3-4 év körüli gyereketek? Alszanak még napközben?
- Mikor állt át a babátok a napi egy alvásra? Mennyit alszik azóta napközben?
- A 1,5-2 éves kisgyermeketek alszik napközben?