Mennyire visel meg egy kutyát a gazdik szakítása? (tudásbázis)
ha úgy állsz hozzá, hogy otthagynád neki a blökit, ha ő nagyon akarja, akkor egyszerűen beszéljétek meg. lehet, hogy ő egyáltalán nem ragaszkodna hozzá, lehet, hogy jobban, mint te
de ez csupán részletkérdés egy szakításban, amiben arról van szó, hogy te más országba költöznél utána, nem? :)
Értelek.
A kutya nem a tiéd, ez a lényeg.
És nyugi, túl fogja élni bármelyikőtök elvesztését.
Igen, csak nyomós okok miatt veszik el, ha a kutya egészsége forog kockán, de ezt bizonyítani is kell. Pl vannak nénikék 20-30 macskával, akik a saját végtermékeikkel vannak körülvéve, éheznek, megbetegszenek a fertőzés miatt és megdöglenek és a nénike észre sem veszi, hogy tegnap még 30 volt, ma meg 29...
Ez nem az a kategória, hiszen addig is sétáltatta a srác, amíg nem volt otthon "anyuka":)
Nincs miről beszélni. Ha neked adja a kutyát, akkor viheted. Ez esetben írjatok róla szerződést, és írasd át a chipet. Ha nem adja, akkor nem adja. Ennyi.
Állatvédők azért nem fogják elvinni, csak mert nem rakja a vonalkódos gatyáját a szennyesbe, és nem fésüli a kutyát annyiszor, amennyiszer te szeretnéd.
Én már azt se szeretem hallani, ha valaki azt mondja, hogy csak a gyerek miatt marad együtt (de rossz kifogás a döntésképtelenség miatt a gyereket okolni) de ez még jobb, esküszöm!
A kutya nem a gyereked, a barátod. A párod meg nem az apukája, de mindegy, szerintem ugyanúgy megsínyli egy kutya, ha együtt maradtok, mert mindig veszekedni látja a gazdijait és ettől idegbetegebb lesz, mintha az egyiket már nem látná. Szóval a kapcsolat a döntő, hagyjátok ott egymást és a kutya legyen azé, akié papíron, ha az illető nem akarja, akkor a másiké. Az nem szempont, hogy ki törődik vele jobban, mert aki nem nyunyunyuzik egész nap, az is gondoskodik róla, szerintem csak azért akarod elvinni, hogy a párodat ezzel büntesd, amiért köztetek nem működik. Ezt is olyan izének tartom, a kutya nem lehet érzelmi zsarolás eszköze.
.sztem a párom nem nagyon foglakozott vele..levitte elvegezni a dolgát meg adott neki enni es ennyi..
Akkor mit agonizálsz itten?
Második mondat törölve, bocs. (Bár igaz, de nem ide való)
A többit változatlanul fenntartom.
Te hülye vagy bazd+. Ki köszön itt minden egyes hozzászólás előtt?
Amúgy nem vicces a kérdés.
Nyilván van a kutyádnak papíron is gazdája. Tudod, aki nevén bejegyezték a chipet. Aki az oltási könyvben, kutya adásvételi szerződésen, törzskönyvön szerepel.
Azért az is más, ha a falka ideig-óráig hiányos, mert az egyik tagja mondjuk dolgozik.
És más, ha a gazdával együtt költözik a kutya, akkor az egész környezete megváltozik, és az a családtag, aki velük sem jött, háttérbe szorul a sok új benyomás között.
Egy jó idegzetű kutya még nem lesz neurotikus egy családtag átmeneti hiányától, és ha a távollevő hazatér, akkor hatalmas örömmel üdvözli.
Ha valaki elutazik vagy neadjisten megbetegszik, enni, szót fogadni, a falka többi tagjára vigyázni akkor is kell, mi úgy mondanánk, az élet megy tovább. De ilyen esetben a távollevőt emlegetjük, a holmija, a szaga a lakásban marad.
Szakításkor/költözéskor más. Én egy percig nem haboznék, szakítanék és hazajönnék kutyástul.
A komondor egyszer visszakapta imádott alvezérét (mert a főnök mindig én voltam), a kórházból. Akkor felugrott az ágyban fekvő férjemre, az arcát a két mancsa közé fogta és szabályosan zokogott örömében.
A másik alkalommal elvitte a nagy fehér autó a férjemet, és nem jött vissza többet. Nem volt semmi búbánat, de a kutya nagyon vigyázott rám utána, ahogy más írtam is. Nehogy én is eltűnjek.
A fiam a komondor kicsi kora óta hol elmegy, hol hazajön (kollégista volt, most dolgozik), őérte nincs külön szertartás, csak a nagy öröm, amikor hazaér.
Most is azt mondom, a kutya biztosan érzi a feszültséget. Azt nagyon is jó lesz neki, ha ez megszűnik.
szerintem nagyon
nálunk, ha egyikünk nincs itthon, szegény kutyus meg van szédülve
a kutya szemében mindig van egy falkavezér. (remélehtőleg nem saját magát tekinti a kutya annak a családban:D
ha a kutya az általa falkavezérnek tekintett családtaggal marad, akkor nem fogja annyira megviselni a másik hiánya. ha nem a falkavezérrel marad, akkor pedig annyi történik, hogy újra le kell osztani a szerepeket, akkor kicsit nehezebb a kutyának, de alkalmazkodik.
értsd már meg, annak, hogy te imádod a kutyádat, ne legyen már köze ahhoz, hogy együtt maradsz egy olyan pasival, akit nem szeretsz és nem jó vele :)
ha megfogadsz egy tanácsot, ha mégis szakítasz vele a blöki életében, akkor ne mondd meg neki, hogy csak a kutya miatt maradtam veled eddig is :) mert még ha fejlett humorérzéke is lenne a pasinak, szakításkor elveszítheti, és megbántottságában csak azért is ragaszkodna a kutyához, hogy neked keresztbe tegyen :)