Mennyire nehéz "elviselni" egy hipochonder embert? (beszélgetés)
Ez nem igaz.
A hipochonderek általában nem bíznak senkiben ,csak az orvosokban(lehetőleg minimum professzor legyen),és a gyógyszerekben(lehetőleg jó sok), és a különféle orvosi eljárásokban.Egy átlagos fejfájásnál is MRI-t,meg efféléket követelnek.
Szóval nem értem miről beszélsz.
Sokan nem értik meg a hipochonder emberek ! Azt hiszik "gyagyásak" , hisztisek vagy sajnáltatják magukat ! Sajnos ezen emberek tényleg betegek és pont ez a betegségük ! A tüneteik valósak mégha nem is áll mögötte konkrét betegség ! Az orvosoknak nem könnyű kideríteni, hogy esetenként a fájdalmaik mögött igazi betegség áll vagy csak a psziché játszik . Nagyjából 10 éve vagyok mérsékelten hipochonder és iszonyatosan tudok szenvedni mindaddig míg elmegyek orvoshoz és az orvos megnyugtat , hogy minden rendben :) Sokszor én magam sem tudom eldönteni, hogy valós e az adott tünetem , de mivel én valósnak érzem ugyanúgy fáj és gyötör mintha tényleg beteg lennék ! Kb 10 éve vettem észre először a dolgot ..nagyon fájt a fejem és bevettem egy fájdalomcsillapítót , ahogy lenyeltem a fejfájásom megszünt ! Azóta is így van minden egyes fejfájásnál ..
Volt olyan eset is , hogy a kisfiam belefejelt a szegy csontomba és hónapokig annyira fájt, hogy fekve levegőt is alig tudtam venni ! Elmentem az orvoshoz , megnyomogatta és azt mondta ..látta rajtam a fájdalmat , azt mondta színte biztos hogy törve de legalábbis repedve volt a csont ..röntgen !! A röntgen eredményem negatív lett ..és azóta nem fáj :) Ez csak pár eset , de higgyétek el egy orvos sem röhögött ki még soha és a családom sem , mert ők pontosan tudják, hogy ez nem hiszti ! A hipochonder ember tényleg szenved ,..nem hisztizik és nem sajnáltatja magát ! Ezen betegség ..nevezzük így ..sok esetben egy valós betegséggel kapcsolatos traumára vezethető vissza , így az én esetemben is ! Hogy a kérdésre konkrétan válaszoljak ..tolerálás kérdése,hogy kinek mennyire nehéz minket elviselni :) Persze itt is vannak szélsőséges esetek , mikor már pszichológus segítségére is szükség van !
A főnököm hipochonder. Iszonyú!! Mondjuk, annyi jó van benne, ha valaki egyet tüsszent, hazaküldi, mert retteg, hogy elkap tőle valamit.
:))
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudjam elviselni egy hóbortos anyós szeszélyeit?
- Sarokcsont kinövés!!Van valakinek ezzel kapcsolatosan tanácsa?Műtét, vagy elviselni a fájdalmat ...
- Szerintetek meddig lehet elviselni, ha egy férj nem tud elfogadni olyannak amilyen vagy és mindig meg akar változtatni?
- Alsó szomszéd nem bírja elviselni a gyerekemet, mit tegyek? bővebben lent
- Ismersz a környezetedben SÓHER embert? Hogy lehet őket elviselni? Megváltoznak valaha?
- Lelkileg elviselni hogy nehezen jön a baba.