Mennyire kell elegánsnak lenni egy bemutatkozó beszélgetésen? (tudásbázis)
Szia!
Hozzám naponta jönnek bemutatkozó beszélgetésre :) Más a megfelelő, ha ügyvédi irodába és megint más, ha konzervgyárba jelentkezel. Természetesen a pozíciótól is függ. Nem mellékes a cég arculata sem. Hogy mennyire elegáns képet küld kifelé. Nem az elegancia, hanem az ápoltság a fontos, meg az, hogy "odavaló"-nak tűnj.
Ha megírod, tudok súgni :)
Munkakörönként más és más öltözködés a megfelelő. Az ápoltság persze mindenütt kell.
Én pl egy takarítónői állásra nem mennék kosztümben :)
Építőiparban dolgozom és még egyetlen állásinterjúra sem mentem kosztümben. Viszont dolgoztam már biztosítóknál is, oda viszont csak és kizárólag szolíd kosztümben mentem.
Tájékozódni kell a cégről és annak megfelelően kell "besaccolni" a ruhát.
Lehetőleg kosztümben/öltönyben kell menni.
Ha nem megoldható, akkor az öltözék legfeljebb 3 színből álljon, kerülni kell a világos, csillogós, flitteres, csíkos cuccokat.
ez nem egyszerű dolog. aki ápoltságról ír, az sajnos téved!
nem az ápoltság számít!
ha az alapoktól indulnuk el, akkor rájöhetünk, hogy minden
cégnél, kialakultak az általános viseletek.
hacsak nem formaruháról beszélünk. ha az van akkor is van egy dolog ami feltétlenül szükséges:)))
na szóval megvannak az általánosan évek alatt kialakult öltözködési minimumok... maximumok.
egy új, és komoly jelentkezőnek, illő tájékozódnia, és megközelíteni az elvárt, és nem feltünő, inkább dizkrét viseletet!
ezt minden humánerőforrás menedzser el fogja ismerni, és máris egynek fogja érezni a jelenkezőt a cég dolgozó kölzül!
ez nem szentírás, csak tapasztalat!
Minden apróságnál jobb, ha olyan dolgozót alkalmazunk, akit valahonnan ismerünk, vagy valaki akinek a véleményére adunk ajánlja...
Még így is komoly meglepetések érhetnek bennünket.
dolgoztam már olyan helyen,ahol a személyi kérdésekbe beleszólhattam.
nálam a döntő az volt,hogy tiszta legyen az illyető,semleges illata legyen.a kezei ápoltak és a cipője tiszta,a haja rendezett. ha ezek hiányoztak,akkor hozhatott hiperszuper önéletrajzot és lehetett Chanel kosztümben is.az apró dolgokra érdemes odafigyelni.szerintem.
Most hogy benne vagyok a témában, látom, hogy aki rokon, barát, annak mindegy mit vesz fel, mert úgyis ő kapja az állást. Ha ilyenek nincsenek, akkor ne a távolságot növelje vele. Ha tudja valaki előre, hogy férfi fogja interjúztatni, nyugodtan húzzon kihívó ruhát fel, úgysem a tudására kíváncsiak:(((
S nem baj, ha 70/a-s melltartót hord, csak ami benne van, abból minél több látszódjon:(((
Ha nagyon olyan a munkahely, akkor visszafogottan elegánsnak kell lenni, kosztüm, vagy ahhoz hasonló blúzos együttes, egyszínű harisnya, fekete cipő, kevés ékszer, kevés smink, nem túl hosszú, és diszkréten lakkozott, ápolt körmök, rendezett, nem hupilila frizura, egy csepp parfüm. De ezt végülis mindenféle munkahelynél be lehet tartani, ez a legegyszerűbb, és nem lehet hibázni vele:):):)
Azért ez csak a külső:)
Sztem olyan ruha kell, amire a nők azt mondják, hogy "de jól néz ki", de a férfiak nem fordulnak meg az utcán utánad. Visszafogott, de nem túl elegáns, ezért jobb a szürke. Sima haj, és lehetőleg alig smink.
Egy fejvadász lánnyal beszéltem erről és ő azt mondta, h nem baj ha nem ruha számít egy adott helyen, mert akkor úgyis mindegy miben jössz, de ha véletlenül olyanhoz kerülsz, akinél ez adja az első benyomást, akkor gáz, mert azonnal levonja a következtetést.
Egyébként fősulin a vizsgákan vettem észre, hogy van akinek mindegy miben jössz, de van aki be sem engedett vizsgázni, ha nem elegánsan jöttél, így az volt a legjobb ha mindenhova elegánsan mentem.
Szia!
Én most veszek fel embereket. Olyanokat keresek, akikkel én tudok majd jól kijönni. Szerintem jöjjön olyan ruhában, amiben majd dolgozni is fog, olyan stílusúban. Inkább az embert figyelem, a gesztusait, a válaszait. Ha izgul, megpróbálom oldani a feszültségét. A mi munkánkhoz nagy figyelem, memória, s higgadtság kell. Ezeket fogom a jelentkezőkben az interjú során keresni. S a szimpátiát. Ha valaki elsőre nem szimpatikus, akkor többet beszélgetek vele, hátha csak az első benyomás volt rossz.
A ruha csak jelez. Lehet, hogy rá is kérdez az ember, milyen szórakozóhelyekre jár szívesen.
A ruha legyen tiszta, ápolt. Nem kell a legutolsó trendi divat szerint öltözködni, de nagyon kicsípnie sem magát. Ha nő, akkor kiváló a nadrágkosztüm, vagy egy szövetnadrág egy pulcsival, vagy inggel.(Ne pólóval).
Általában a fiúk szeretnek interjúztatni. Mégsem jó a mély dekoltázs.
A legfontosabb, hogy ami az önéletrajzban van, ahhoz tényleg értsen, mert különben nagyon mély vízben találja magát, ha mégsem ért a felsorolt dolgokhoz.
Attól függ, milyen beosztás miatt mész. Az irodai munkához nyílván a kosztüm, de ha van egy szép fekete nadrág, egy szép felsővel, még az is jó, legalábbis nálam bejött.
Én is kiváncsi leszek, ha újra dolgoznom kell, mi vár majd rám, mert legalább fél év, mire az ember egyáltalán munkát talál.
Elegánsan kell megjelenni de nem kihivalkodóan.
Mindenképp a kosztüm akár nadrág vagy szoknya.
A jó megjelenés fontos, de nem kell túlöltözni!
A siker érdekében csatlakozom a többiekhez és én is a határozottságot és az ápolt külsőt helyezném előtérbe!
További ajánlott fórumok:
- Milyen tanfolyamot kell elvégezni annak, aki nevelőszülő akar lenni?
- Van 3 kép a párom telefonjába, aminek nem kellene ott lennie.
- Na szép?! Semmit sem kapok az államtól, mert 1000 Ft-tal többet keres a párom, 61 ezret és 4 főnél 89 ezernek kell lennie családival együtt?
- Hogyan kell vonalzót feltölteni az adatlapomra a bemutatkozáshoz?
- Hogy kell megírni egy bemutatkozó levelet?
- Hogyan kell formázni a bemutatkozó szöveget?