Mennyire egyszerű manapság megfelelő albérletet találni? (beszélgetős fórum)
Aki most kivette a lakásunkat, pl. mesélte, hohgy korábban panelban lakott. Mivel közel volt a házuk a kazánhoz, fűtési szezonban 30 fok volt a lakásban, amikor kint -10, csak nyitott ablakkal lehetett elviselni. Közben a levegő meg iszonyú száraz volt.
A tesómék panelben bérelnek, ott pl. olyan hőhíd van ay elemek közötti vas oszlopnál, hogy állandóan penészes a szoba sarka, bármit csinál vele... talán a felújított, szigetelt házaknál ez már nincs, de tény hogy a bérleti díjak és a lakások eladási ára is jóval olcsóbb mint egy ugyanolyan méretű tégla lakásé, nyilván nem véletlenül...
Nem tudom, ezért kérdezem.
Ha látod,melyikre válaszoltam, abban is lehúzzák. :))
Panelban lakom. 5. emelet. 2 erkélyes lakás.
Imádok minden évszakot.
Az egyik erkély egy nagy parkra néz.
Mi a baj ezekkel a lakásokkal?
Természetesen :)
Ha érdekel bővebben, szívesen látlak a naplómban - annyit vitatkoztunk már, hogy egészen megkedveltelek... ;)
:))))
Szuper!
Sok sikert!
Gondolom onnan is jelentkezel majd:)
Nem egyszerű sajnos.
Mi tavaly költöztünk egy olyanba, ami első hallásra jónak tűnt, de kaució kifizetése illetve be költözés után derült ki, hogy a kert használatához nincs jogunk, holott kimondottan kertes házat szerettünk volna.
Persze mielőtt be költöztünk ígért mindent. :(
Szerencsére ez a múlt. Januárban rátaláltam a mostanira, ami nagyon jó, a szomszédok is nagyon szimpatikusak, a környék pedig csendes.
Ne csak szóban legyen megegyezés a dolgokban, hanem a fontosabb dolgokról írjatok le mindent ami eszedbe jut.
Egy kisgyermekes családot nehezebb kitenni, néha a szülő sem figyel rá, a bútort tönkre teszi, falat összefirkálja stb.
Három barát (mert van amikor összeállnak többen) nagy kupit tud csinálni, mert mindenki a másikra mutogat.
Mert a gyerek, meg a háziállat nem épp a tulaj/főbérlő kedvence...
Melyik kerültben keresnél?
Nemsokára el fogom kezdeni az albérletkeresést, és mivel még tapasztalatlan vagyok a témában, szeretném a segítségeteket kérni.
Nagyjából 60 és 100 nm közötti albérletet keresek Budapest csendesebb részén, de a belvárosi munkahelytől mégsem túl távol, legalább 2, de inkább 3 szobával, mivel hárman költöznénk. Viszont sajnos gyakran látok olyan hirdetést, hogy kb. 70-80 nm-es, 3 szobás lakását kiadná a tulajdonos, de maximum két személynek. Nem értem, hogy ha van 3 szoba a lakásban, akkor azt a lakást miért csak legfeljebb két személynek adnák ki.
További ajánlott fórumok:
- Tényleg nem értem hogy miért ilyen marha drágák az albérletek. 😔🤔
- Betegszabadság, saját jogú táppénz, passzív táppénz (2008-as jogszabályoknak megfelelően)
- A megfelelő folyadékfogyasztás...egy kicsit másként.
- Szeretnél Tenerifén élni? Magyar kolónia létrehozásához megfelelő anyagiakkal rendelkező, megbízható társakat, és barátokat keresünk.
- Mennyire vagy képes uralkodni magadon, és kivárni a megfelelő pillanatot?
- Mennyi idő alatt találtatok magatoknak megfelelő albérletet Budapesten?