Mennyibe kerülnek átlagosan a dioptriás, vastag keretes szemüvegek? (tudásbázis)
És attól, hogy drágább, nem biztos, hogy jobb.
Van egy nagyon.nagy hálózat, ott gyszer próbáltunk a lányomnak venni. Nem volt a készletben gyereknek való keret! Két üzlettel arrébb egy névtelen optikai boltban meg nagyobb volt a gyerekkeret választéka, mint a felnőtteké. Csodálkozásunkra elmondták, hogy szerintük a gyerekeknek több kell, mert az övékét akkor is ki kell cserélni évente, ha a dioptria nem változik, a felnőttek meg sokszor a meglévő keretbe tetetik a lencsét. Ez így igaz. A lányom nő szépen, a feje is, a keret meg nem nő vele! És évente kell cserélni.
Ez így van! A férjemnek legutóbb 20000 lencsénként, akciósan, mert új üzletben csináltatta, a lányomnak akció nélkül 4000 lencsénként.
Attól is függ, mi a márkája az üzletnek.
Hát ja. De tudsz ellene tenni valamit, hogy ennyibe kerüljön? Nem. Ergo, megveszed, mert látni nem árt.
Jól meg kell nézni amúgy, hogy hol veszi az ember, mert jellemzően a nagy hálózatok sokkal drágábban árulják, mint a kisebb optikai boltok.
Lehet vékonyitott, bipoláris lencse. Az, hogy ő 50 ezres keretet válaszott, már az ő dolga. A lencsén sokat nem lehet spórolni. Legalábbis nekem a -5ös lencse alsóhangon 15 ezer, és nem fényresötétedő. Fényresötétedőt nekem is ajánlottak darabját 30 ezerért.
Persze az sem mindegy, hogy hol veszi az ember.
És az is lehet átbacták!
Teljesen márkafüggő és persze a lencse minősége, vastagsága is számít...
25.000-300.000 Ft-ig vagy a csillagos ég is lehet a vége.
Szia !
Nemrég készítettek ilyen szemüveget nekem.
A keret fél áron folt 55000 ft. A lencsék darabja 50000 ft. ( fényre sötétedő ).
És ezek nagyon akciós árban voltak.
További ajánlott fórumok:
- Kérhetek-e kártérítést, ha rossz szemüveget csináltak?
- Ti mennyitől vennétek fel szemüveget?
- Milyen a jó iskolatáska, mire kell figyelni a vásárláskor, mennyibe kerül átlagosan egy jó iskolatáska?
- Fényre sötétedő szemüveget vagy dioptriás napszemüveget érdemes venni?
- Dioptriás szeműveget elviszem az optikába, tudnak belőle napszemcsit készíteni?
- Dioptriás szeművegemből lehet Optikában napszemüveget készítetni?