Mennyibe kerül most egy esküvő? (tudásbázis)
:-O Nem semmi. Nekünk akkor nagyon-nagyon olcsón kijött minden. Nem emlékszem, lehet, még 7ezer sem volt a polgári, de max. annyi. Sok helyen olvastam, hogy miket kérnek el polgári esküvőre, mindent felszámolnak, én meg is kérdeztem, hogy ebben minden benne van? Nem kell külön fizetni semmiért, és csak mosolygott az akv., hogy hová gondolok.
Milyen helyeken házasodtatok? Gondolom, valami nagyon extra helyen, azért került ennyibe. De nálunk a lelkésznek eszébe nem volt, hogy pénzt kérjen. Mondjuk ő semmiért sem kér, se temetésért, se keresztelőért. Igazi jó ember, nagyon tisztelem.
Ja, a polgári szertartásért nem kérhetnek pénzt, de a legtöbb hivatalban ha nem a két tanúval csak úgy "beestek", hanem vendégek is vannak, akkor terembérletet, hangosítási díjat, a pezsgőspoharak mosogatási költségét, a gyertyagyújtás lebonyolítási díját stb. fognak felszámolni, kb. 30-40ezret.
Nálunk az öt pohár mosogatása 1600Ft-ba került. Kérdeztem is a hölgytől,hogy nem-e vesznek fel mosogatólányokat? :)
Nekünk a nyáron volt a lagzi, Bp-en. A vacsorán 30-an voltak a szertartáson kb. 80-an, és kb. 800ezerbe került az egész, a legnagyobb tétel a vacsi volt, amikor készülődtünk azt mondták, hogy 12ezer/fővel lehet számolni, de végül 9ezer/főel megúsztuk, mert kevés rövid fogyott.
A meghívón kb.50ezret tudtuk spórolni, azzal hogy magunk csináltuk (még szebb is lett), és más spórolási pontok is voltak. Ha mindenben szakembert kértünk volna kb. 200-300ezerrel többe kerül...
a mi templomink úgy nézett ki, hogy kb 37000-adomány és 3000 díszítés.... ???
:)))
A mi templomink is 40 körül volt. 20at kellett fizetni a templomnak, ilyenekért: a pap felveszi a tallárt 4500 ft..a többi összetevőre nem emlékszem, de 20 volt a vége :) + még a dekoráció, amit mi vittünk.
A hivatalos polgárink ingyen volt, az esküvő reggelén bementünk, papucsban, tanúkkal, összeadtak és mentünk tovább készülődni.
De volt egy kihelyezett polgárink a vacsora helyszínén, ami 45be került, nem hivatalos volt, csak a vendégek hitték azt. Ezt azért, mert a helyi anyakönyvvezető 130ezret kért azért, hogy kiszálljon...akkor már olcsóbb is volt így, meg praktikusabb is, mert helyben vannak az iratok.
Ez egy szombathelyi elit étterem ajánlata (honlapról másoltam ki):
Esküvői menüink 4500 Ft-tól állnak rendelkezésre. All-inclusive esküvői menük 7900 Ft-ért.
Én nem is budapestet néztem. A miénk végül ott volt, de előtte jó sok helyet bejártam, vidéken élünk, a környéken is nézelődtem, és jóval messzebb is, mégsem találtam ilyet.
Ne bánd,hogy írtál, inkább örülj, hogy ti ilyen szerencsések voltatok :) És oszd meg a kérdezővel az étterem nevét, jól jöhet még neki :)
Ésszerűbb olyan 10ezerrel számolni per fő. Max olcsóbban is kijön, és akkor jól jártunk.
6000ért láttam már normális menüt, finom kajákkal. Ital nélkül.
Hát nekünk maszek csinálta, baráti áron 4500/főért. Éttermet biztos nem találsz, aki 3000ért vállalná...
Én nem vagyok esküvőszervező, de 1,5 évig szerveztem a miénket és mindennek részletesen utánajártam...
Szia!
Az a ti igényeitektől függ, h mennyibe kerül. Az egyházi esküvőt pedig meg tartják ha te nem vagy megkeresztelve, de a párod igen. Annyi, h a jegyesoktatáson kívül is oktatásra kell járnod, valamint esküt kell tenni h a leendő gyermekeiteket a katolikus hit szerint nevelitek majd stb.
Ha van vmilyen kérdésed szívesen segítek, lévén a szakmám esküvőszervező, és vendéglátós:D
Hát az igen jó közép kat. étterem lehet ahol 3000-ből kihozzák a menüt... Bár ha ebben zéró italfogyasztás van, akkor csak a kaja lehet ennyi. De szerintem ne várjon az ember ezért egy pici extrát sem.
Sokba :)
De attól függ, hány vendég és milyen esküvő. Kerülhet 50be is, és kerülhet több millióba is.
A miénk idén nyáron, 2,5 millió volt. 100 vendég és mi drága szolgáltatókat választottunk. Ja és 3,5 lett volna, de a kaját ismerős cég hozta, és megkaptuk ajándékba.
A polgári nálunk 20.000.- Ft- ba belefért...
A templomi 40.000.
A lagzi meg a csillagos ég, mivel 200an voltunk... :)
De örök élmény volt. Ja 2009.szeptemberi adat!!!!
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki mennyibe kerül egy sima egyszerű Polgári esküvő, és mennyi a várakozási idő?
- Mennyibe kerülhet a házi kimért sütemény? A tapasztalatokat is szívesen veszem. Esküvőre akarok sütettni...
- Tudja valaki, hogy mennyibe kerül egy sima polgári esküvő? Illetve mennyivel előtte kell bejelentkezni?
- Mennyibe kerül a Mátyás templomban egy esküvő átlagosan?
- Kb. mennyibe kerül a polgári esküvő?
- Mi kell egy esküvőhöz és mi mennyibe kerül?