Kb. mennyibe kerül a polgári esküvő? (tudásbázis)
Sziasztok!
És, ha Mi, Rajtunk kívűl még 8 embert vinnénk? És attól, hogy nem 200ember ül ott, nagyon szeretném, ha minden úgy menne, mint egy nagy Esküvőn. Például ragaszkodunk ahhoz, hogy a Lányunk hozza a gyűrűket Nekünk. Nem egy ilyen elkapkodott "nah, akarod?"- at szeretnénk! Érzelmes legyen.:) Nem mintha számítana most a pénz, de nem árt tudni.:D Én nem sajnálok rá kiadni. Csak tájékozódom.
Köszönöm!
Szia!
Egy hónapja volt az esküvőnk, és még mi kaptunk pénzt érte. :) A pezsgőt és a virágot mi vittük, a zenét és a szöveget teljesen rábíztuk az anyakönyvvezetőre. A hivatal kertjében volt az egész násznép előtt. A végén pedig kaptunk egy emléklapot egy pici pénzecskével... ;)
Nekünk semmit sem kellett fizetni, pedig nagyon megható, zenés, verses szertartásunk volt.
Felénk szokás vinni az ott dolgozóknak egy kis kóstolót a sütiből.
Most lesz 3 éve hogy egybekeltünk! :D:D:D olyan jó érzés!
Szóval 2500 Ft-ba került, semmit nem kellett vinnünk, csak magunkat! Ja a pezsgőt mi vittük, de talán azt is adnak, ha arról van szó!
Ja és akkor megtudtuk azt is, hgoy már nem kell az 1 hónapos kivárási idő, hanem 2200 Ft és szinte fél óra múlva már házások is lehettek! Legalábbis nálunk így volt 3 éve!
Valszeg az árak már azóta megváltoztak! De mikor mi megtudtuk teljesen ledöbbentünk, mert a közeli nagyvárosban, 1 évvel a mi esküvőnk előtt 25 eFt volt és mindent az ifjú párnak kellett vinni! Még a peszgőhöz a poharakat is! :P Hát ez gáz!
Mi 3.000 Ft-ot fizettünk 4 éve. Mi vittük a zenét, pezsgőt, asztaldíszt, szülőknek virágot, barátnőim voltak a versmondók, amiket mi választottunk ki. Persze mi nem azért csináltunk mindent magunk, mert így olcsóbb, hanem mert így sokkal családiasabb volt. Az anyakönyvvezetőt is megválaszthattuk, ő jó barátuk (helyi polgármester). Meglepődtünk mikor azt mondták hogy amit mi viszünk azért nem kell fizetni, máshol ugyanúgy elkérik a pénzt.
Öcséméknek városon lesz a polgári esküvőjük 3 hét múlva, nekik 17.000 Ft-ot kell fizetni, pedig visznek zenét, verset, mégis ugyanannyiba kerül minden. Ráadásul olyan adja őket össze, aki csak elhadarja a szöveget (már hallottuk), de náluk nem volt választási lehetőség.
Szia!
Én anyakönyvvezető vagyok, így remélem tudok neked segíteni. Maga a polgári esküvő semmibe se kerül. Nálunk ez úgy működik, hogy van egy un. Családi Iroda, ahol lehet rendelni a házasságkötési szertartáshoz különféle dolgokat. Értem ez alatt az asztali díszítést, szülőknek virágcsokrot, pezsgőt, gravírozott poharat, meg ilyeneket. Ezzel már akkor a párnak nem kell foglalkozni. Egy polgári esküvőbe viszont ezek nincsenek benne.
Remélem tudtam segíteni. Ha még van valami kérdésed, nagyon szívesen segítek.
Szió
Szia! Ha bemész az anyakönyvi hivatalba ott kapsz egy listát a konkrét árakról. A mienk kb. 20.000 Ft volt. Van egy alapdíj, az kb. 8.000 Ft, meg az "extrák". Nálunk volt zene, szülőköszöntő (a virágot vittük, pezsgő nem volt).
De úgy tudom, hogy ez akár hivatalonként változhat.
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki mennyibe kerül egy sima egyszerű Polgári esküvő, és mennyi a várakozási idő?
- Tudja valaki, hogy mennyibe kerül egy sima polgári esküvő? Illetve mennyivel előtte kell bejelentkezni?
- Ha volt valakinek köztetek kicsi esküvője (20-30 fő csak polgári, csak vacsora, semmi tánc), akkor milyen ruhába volt?
- Szűk körben lagzi nélküli polgári esküvő, majd évvel később egyházi szertartás. Kit kell meghívni?
- Polgári házasság után templomi esküvő
- Romantikus polgári esküvő kettesben - Hol?