Mennyibe kerül ma egy válás? És az ügyvéd hozz? Egyáltalán hogy megy ez a folyamat? (tudásbázis)
jól van,látom nem éri meg elválni:DDD
de olcsóbb,mint a lagzi:D
Amennyiben tudod, akkor a közös megegyezés a legjobb, legsimább!
Csak a bíróságon kell fizetni, ezt nem tudom, de az ügyvéd, ha kihagyható, akkor ezt feltétlen így csináljátok! Mindkettőtök érdeke!
Az rengeteg.
Olvass vissza.
ok nekem tegnap bejelentette az ugyved akit kineztem hogy 800 000 ft valalja el a valast es a gyerekelhelyezes.en majdnem kiestem a szekbol.
Ezert erdekelne hogy ennyire draga lenne?
Lassan... baromi lassan.
Csak akkor fordulj ügyvédhez, ha nélküle nem menne.
Sokmindentől függ, hogy mennyibe kerül...pl., hogy meg tudtok-e egyezni a vagyonmegosztásban. Érdemes ügyvédet fogadni, mert még így is elég hosszú folyamat lehet, de ügyvéd nélkül meg pláne.
Segíthetek, ha gondolod 30-709-55-40
Ne haragudj, csak vicceltem.
A Bírósági költségek feleződnek.
Nekem ennyi volt, perköltség.
Én ennyit tudok róla csak.
Ha durva a válás és mindent feleztek akkor:
+ üzemanyag és kenőolaj
a motorfűrészhez.
A televízió képcsövét nehezen, a bútorokat viszi, mint a vajat.
Köszi!
Megnéztem, hasznosakat olvastam.
ötletként:
www.elvaltam.hu
Mikor érdemes bevonni az ügyvédet a folyamatba?
Már az elején, vagy elég amikor a vagyonmegosztásra kerül a sor?
Az illeték 12e ft. Mi ezt közösen fizettük, ha már közös megegyezéses válás. Az ügyvédünk is közös, ő 50e ft-ot kért.
Gyerek nincs, vagyonmegosztásban megegyeztünk előre.
Ha közös megegyezéssel váltok, és mindenben megtudtok egyezni ( gyerekelhelyezés, gyerektartás, vagyonmegosztás, stb) akkor szerintem nincs is szükség ügyvédre.Ebben az esetben 15.000.- Ft illetéket kell leróni a bíróság felé. (összesen)
Ha közös megegyezés van, nincs vita, de van ügyvéd ( ami szerintem felesleges ez esetben ) akkor a fél órás procedúráért az én ügyvéd ismerősöm 30.000.-50.000.- forintot kér.De ez nagyon változó lehet. HA nem közös a megegyezés, vitás pontok vannak, akkor határ a csillagos ég. És úgy van, ahogy az előttem szóló mondja, az osztandó vagyon X %-a a munkadíj. Ergo érdemes megegyezni, mert ebből csak az ügyvédek jönnek ki jól.
Alperes-felperes,ez 2 fő :)
Költségmentességet az kap,aki kér és megkapja a bíróságtól,rászorultsági alapon.
Az ügyvédi munkadíjat a felkért ügyvéd szabja meg,mindegyiknek más a tarifája.Vagy óradíjas vagy fix válás díjjal dolgoznak.Ez 20-100 ezerig is lehet,attól is függ,hogy milyen kimenetelű a bontóper.
Ezekre a kérdésekre itt nem fogsz pontos választ kapni. Egy ügyvéd óradíja 5.000-től akár 100.000-ig is terjedhet.
A válásnak alig van költsége. A vagyonmegosztás az, ami sokba kerül, ha a felek nem tudnak megegyezni. Ilyenkor az ügyvéd a perelt vagyon %-át kéri.
Az pedig hogy hány fő?? Hány férjed van? :)
További ajánlott fórumok:
- Mennyibe kerül ma egy válás ügyvédi költségeit tekintve?
- Okozhat folyamatos füldugulást ha túl sok koffein kerül a szervezetbe?
- Létezik olyan oldal, ahol ügyvéd válaszol a kérdéseimre?
- Mennyibe kerül egy végrendelet ügyvéddel való megíratása?
- Hogyan válasszunk orvost, ügyvédet?
- Mennyibe kerül az ügyvédi jogi tanácsadás, illetve egy levél megírása?