Mennyi szabadság jár gyed után a közalkalmazottaknak? (tudásbázis)
Köszi. Megnézem.
Mindenki mást mond és annyira bizonytalan vagyok.
Szeretnék itthon maradni vele 2,5 éves koráig. De az anyagiak miatt kell ennyire előre gondolkodni.
Munkatörvénykönyve 130.par. 1-2. bekezdése, tehát jár a táppénz idejére, a szülési szabira (ami kb. fél év), illetve a gyed első évére. Ez összesen másfél évnyi szabi + ehhez jön az az időszak amíg táppénzen voltál szülés előtt. Azt nyilván tudod mennyi az éves szabid, ha mondjuk 30 nap akkor egyszer jár 30 + annak a fele 15=45 nap. Ehhez jöhet még a gyerek után járó, ha a férjed nem vette ki (egy gyerek után 2 nap), illetve ha vmilyen pótszabid van. Szóval kb 2 hónapnyi szabid szerintem lesz, de lehet hogy több is, ugye a hétvégék és az ünnepek nem számítanak.
Érdemes átnézni a Kjt-t is: ttp://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99200033.TV Itt a negyedik fejezet foglalkozik a szabadsággal.
Illetve e munka törvénykönyve: [link]
Remélem, tudtam egy kicsit segíteni.
További ajánlott fórumok:
- Jár-e szabadság gyes, gyed után?
- Gyed után fizetés nélküli szabadság van? Ugye nem?
- Gyed után szabadság kivehetö vagy csak a 2.baba után egyben?
- Tudja valaki, mennyi szabadság jár annak, aki diplomás bérért dolgozik 4 órában, mint közalkalmazott?
- Mi alapján és hogy számolják a szabadságot a közalkalmazottaknak vagy a köztisztviselőknek?
- Mi az új szabály a közalkalmazottak szabadságának kivételével kapcsolatban? A 2014. évi szabadságokat át lehet vinni 2015-re?