Mennyi idős kortól nem árt a babák szemének a tv? (tudásbázis)
Szimpatikus! ;)
Mi nem is igen tévézünk, csak egy kis készülék van a konyha-nappaliba, este megy mikor elpakolok!
Az én fiam 11 hónapos múlt és abszolut nem tévéztetjük, szerintem nem csak a szemének, de az idegrendszerének is roppant ártalmas.
Két hetesen tévét néz a gyerek, na az tuti nem egészséges! :(
Sziasztok.
Kifejezetten ártalmas a tv nézése a gyereknek.
Nincs rá szüksége.Ami fontos:emberi kapcsolat,szülő-k,testvér...nem a "gép"
Nekem ez a véleményem:)
Sziasztok!
Szerintem ha a tv 100 hz-es, akkor nem árt a szemnek, mert nem vibrál, mint a régi tv-k.
Az már más kérdés, hogy mit néz a gyerek! Nekem van egy 4 és fél éves kisfiam, aki imádja a tv-t, de szigorúan szelektálom, hogy mit nézhet. Már ő szól, ha olyan mese van, amit nem nézhet, elkapcsolja onnan. A számítógépet is szereti, beszereztem pár olyan játékot, ami inkább fejleszt, mint butít. Sokat fejlődik!
Szerintem minél tovább.
Azt olvastam, hogy a gyorsan változó képek nagyon megterhelik a baba szemét és idegrendszerét, ezen kívül nagyon sokáig (tehát még a pár éves gyerekek sem!!!) nem tudják feldolgozni, értelmezni a látottak, hallottak nagy részét.
Én egyébként sem vagyok híve, hogy a gyerek a TV, dvd, videó stb. előtt üljön. Túl sok rossz tapasztalatot szereztem az elmúlt években a környezetemben. (A kersztlányom pl. elkezdett rosszul beszélni, mikor rászokott a mesenézésre. Ennek állítólag az a magyarázata, hogy a beszélni tanuló gyerek a mozgó szájat is figyelve próbálja leutánozni a hallottakat. A mesefigurák szája viszont -főleg ha nem is magyar- egyáltalán nincs szinkronban a gyerek által hallott hangokkal és ez összezavarja.)
A fiam 15 hónapos, kb. 1,5 hónapja van, hogy napközben bekapcsolom a TV-t, de akkor is a helyi csatornát, ahol hirdetések mennek és alatta zene szól. Néha átkapcsolom mesecsatornára, de -én azt mondom szerencsére- egyelőre 2 percnél tovább nem igazán érdekli, nem nézi.
Nálunk szinte csak a kisfiam miatt megy a tévé (Minimax forever :D), de az is csak háttérzajnak, mert hál' Istennek egyátalán nem köti le! :) Fél percig nem bír nyugton maradni, nemhogy tévét nézni...:DDD
Ha ki van kapcsolva, bekapcsolja, és annyi, onnantól kezdve már nem is érdekli!
Pedig néha olyan jó lenne...:))):P
Egyébként én úgy hallottam, hogy minimum 3 méter lenne az ideális távolság a tévétől, de inkább a több lenne a jobb.
Mi nem hagytuk a gyereket nézni a TV-t nagyon sokáig. Kb. 4 hónapos korában, akkortájt kezdenek el távolabbra is látni, ő is elkezdte volna nézni. De amint ezt tette, inkább kikapcsoltuk és olvastunk.
Egyrészt nem szerettük volna, hogy bármi károsodás érje a szemét, másrészt nem akarunk 2 év múlva egy állandóan Tvt bámuló zombit a gyerekünk helyett. :)))
Az én kicsim is imádja nézni,és a számítógépet is,ha valami színes van rajta.Szerintem nem árt,csak ne hosszú ideig,és ne váljon szokássá...
Amíg tehetjük,tiltsuk - vagyis vigyük el onnan!!!
Nem tudja senki? En sem, ezert kerdezem.:))
Az en kicsi fiam nagyon szereti bamulni, ha a kozelebe er, ami termeszetes, csak nem tudom, meddig kell szigoruan tiltani.:((
További ajánlott fórumok:
- Mikortól érdemes biliztetésre szoktatni a babákat?
- Mézet mennyi idős kortól lehet adni a babáknak?
- 170 fokig dönthető babakocsiba mennyi idős kortól lehet babát vinni?
- Mennyi idős kortól ehetnek a babák babot és káposztát?
- 1-2 éves korú babáknak milyen "foglalkozást" tudtok ajánlani a Ringatón és Csiribiri tornán kívül? Bábszínház milyen idős kortól ajánlott?
- Mennyi idős kortól lehet a babákat élményfürdőbe, strandra vinni?