Mennyi idő alatt fogadja el a régi cica az újat? (beszélgetés)
Azért enni eszik.
Mondjuk piszkosul válogat, de eszik.
Még nem volt 1 éves az ivartalan kandúrom, amikor elcsábultam, és hoztam egy szintén ivartalanított kölyökkandúrt a menhelyről. 10 év alatt sem szerették meg egymást, de megvannak. Ha az "újabb" cica a közelébe megy, a "régebbi" sokszor ráfúj, néha morog, de ennyi. Nagyon mások is: az "újabb" szeretetgombóc, ő dörgölőzne is a másikhoz.
A lényeg: sosem lehet tudni. :D Valahol azt olvastam, hogy az új jövevény érkezésekor többet kell foglalkozni a régebben ott lakóval, hogy érezze: nem lecserélve lett, és őt ugyanúgy szeretik. Nem tudom, működik-e, én későn olvastam.
Egyszerre még nem, de ha morog a nagy, simozem, beszélek hozzá.
Viszont most épp mindkettő békésen fekszik az ágyon.😀
Nagyon féltékenyek tudnak lenni.
Próbáltad már mindkettőt az öledbe venni, simogatni őket egyszerre és nyugtatólag beszélni hozzájuk?
A cicáim 15 hónaposak. Tavasszal, mikor kinti cicák lettek féltettem őket a kutyától. Mindig kint voltam velük, köztük és mindhármat felváltva simogattam, vakargattam.
A kutya elfogadta őket.
Tisztára olyan, mint a testvérféltékenység.
A nagy elbújt az ágy alá, az én oldalamra, kisimogattam, babusgattam.
Aztán bejött, mikor a kicsi szemét ápoltam, na az a panaszos nyávogás!
Annyira sajnálom szegényt. Most megint udvarolni kell neki.
A cicád most pont úgy van vele, mintha a férjed hozna melléd a fiatalka másik nőt és elvárná, hogy azonnal szeresd meg!
Amúgy, a jövevény minél kisebb, annál hamarabb alakul ki a békés együttélés, mert ilyenkor fel sem merül a sorrend és az erőviszony kérdése!
Aztán, ha a kicsi ivarérett lesz, újra kezdődik a versengés! Jó, időben ivartalanítani, de bizonyos erőfitogtatások nem elkerülhetőek.
Ha a felesegemböl indulok ki, ö sosem szerette az en uj cicuskäimat.
De megoldottam a kerdest, elvältunk...
Hát max 1 hónap.... rákerestem irtó drága lett.
Én adnék nekik még időt. Az hogy a nagycicc nem agresszív tök jó jel, a fújás nem feltétlen agresszió, lehet félelem is, bizonytalanság jele is.
Mármint kis időre felügyelettel kiengedem a picit.
Nem ott, hogy valamlyiknek menni kell.😃
A kicsi barátkozna egyébként, a nagy fúj, sziszeg. Nem nagyon, nem támadja, de nem barátkozik vele. Pedig egy nagyon kedves cica.
A értem,
azta mik vannak.
Vagy megszokják egymást vagy valamelyiknek menni kell.
Esetleg csak kis időre, felügyelve engedd ki az új cicát.
Van egy úrnőnk, koromfekete ivartalan leányzó, szobacica.
Megőrültem, s összeszedtem egy új kiscicát.
Most a fürdőszobában lakik, de már lassan ki lehetne engedni.
Viszont a régi cica sziszeg rá, és panaszkodik nekem. Ugyanakkor érdekli is az új jövevény, követi is.
Mennyi idő míg elfogadja?
Vannak praktikák, amik ezt megkönnyítik? Vagy bízzam az időre és rájuk?
További ajánlott fórumok:
- Kiengednéd a cicát az erkélyre -ha a legalsó keresztléc alatt éppen kifér? (2. emelet)
- Ha új ruhaneműket vesztek, a régieket is hordjátok még? Mennyi idő alatt használjátok el a ruhaneműiteket?
- Nyaralás alatt hová rakjam a cicámat?
- Kismamák!Ti hogyan készültök vissza a munkába?Visszamentek a régi helyetekre esetleg Gyes alatt tanulás és új munkát kerestek?
- Mi alapján tájékozódhat, ill. milyen útvonalat választhat a cica, ha visszamegy a régi házunkhoz?
- Hogyan és mennyi idő alatt jutok el a Nyugatitól a XV. ker. Régi Fóti útig?