Mennyi húst kell enni naponta egy 1 évesnek? (tudásbázis)
nem is fogja a kezébe
szerintem mindent meg lehet enni fog nélkül...lásd idősek
az a baj ha a torkában érzi a darabot hány
mert pl. szöszöket, cellux darabot órákig is elrágna, nem nyeli le, az is darab-csak ne kelljen lenyelni
kekszet is rágja, jobb esetben kiköpi rosszabb esetben ha már sokat harapott belőle és összegyűjtötte a szájába hány
arra a hagyományos gyufásdobozra gondoltam, esetleg 1 csirkeszárny ( bőre nélkül)
kb. 2szer 1 bébiételes üvegnyi mennyiséget eszik meg egy nap ( ebéd + vacsi), + gyümölcs, joghurt, a többi anyatej.
nem eszik csak turmixolt kajákat, se tészta, se rizs, ha nincs a főzelékbe turmixolva, így hús nélküli kaját úgy kap, hogy pl tegnapi leves-turmixba nem tettem husit
kenyeret, kekszet ilyesmit se eszik így elég nagy macera néha a kaja kitalálása ( ja, és bébiételt se eszik, csak gyümölcsbe)
Igen, kevesen, de a gyerekorvosok még ezt szokták ajánlani. Csak nem könnyű beszerezni.
Háromgyermekes anyuka vagyok.
Szerintem viszonylag kevesen etetik a gyereket galambbal.
Bár finom, én gyerekkoromban sokat ettem. :)
Rákerestem és ezt találtam:
Szerintem bőven elég neki ez a mennyiség. A magyar táplálkozási szokások szerint ugyanis nagyon sok húst esznek, gyakorlatilag egy átlag családnál nem telik el úgy étkezés, hogy ne legyen benne valami hússzármazék. Nem biztos hogy ez a jó viszonyítási alap.
Szia!
Szerinem elég az a mennyiségű hús, amit írtál, és az sem baj, ha nem eszik minden nap.
Leginkább csirkehúst adj neki, vagy ha tudsz szerezni, akkor galambot, ezen kívül halat ehet még egy akora gyerkőc. A disznó- és marha hússal még várni kell, mert azokat sokkal nehezebb megemészteni.
További ajánlott fórumok:
- Van itt olyan akinek naponta kell hajat mosnia, mert olyan gyorsan zsírosodik?
- Kell a 3 évesnek és a 20 hónaposnak útlevél Ausztriába?
- Zuhanyfülke : üveg vagy plexi? (avagy milyen lesz, ha ráfröcsög a víz, naponta kell takarítani?)
- Karácsonyra sólámpát kaptunk. Mik a tapasztalataitok, mennyit kell naponta használni?
- Rokonom lába eltört, gipszbe tették, és amíg így van, naponta vérhigítót kell beadnia magának. Miért?
- Mit használjak nagyon gyorsan zsírosodó hajamra?Naponta kell mosnom, mert másnapra nagyon zsíros.