Menjek olyan tanfolyamra amit szerintem nem bírnék elvégezni? (beszélgetős fórum)
..és miért nem?
Meg kellett volna próbálnod.Aztán ha nem sikerül,akkor ez van,majd sikerül máskor.
Mert még NEM TUDJA, hogy el tudná-e végezni, mert ügye benne van a mondatban a "szerintem" szócska ami némi bizonytalanságra utal, de nem azt jelenti hogy BIZTOS NEM!
Sí???
Mennyi negatív hozzáállás??!!!
Miért ne próbálná meg?
Ha meg sem próbálja az a legnagyobb hülyeség!!
Hiszen leírtad a választ a kérdésedben.
Minek mennél,mikor nem tudod elvégezni?hm?
Szerintem rosszul állsz hozzá. Én is mindig azt hittem, hogy hülye vagyok a matekhoz, reménytelennek tartottam magam. a Középiskolai matek tanárom szó szerint vízfejűnek nevezett.
Középsuli másodikban félévkor meg is buktam. Anyám elkezdett járatni külön matek tanárhoz és láss csodát értettem a matekot! Nem voltam hülye csak nekem nem volt elég egyszer elmagyarázni vagy épp máshogy kellett. De az ilyenekre a hagyományos iskolai órákon nincs idő, mert ugye haladni kell az anyaggal és senkit nem érdekel, hogy 30 gyerekből a fele nem érti...
Az érettségig végig jártam ehhez a tanárhoz és 4 lett minden különösebb erőfeszítés nélkül. Később a főiskolán tanultam matekot, kémiát, fizikát is és mind ment külön tanár nélkül!
Nem mondom, hogy zseni voltam/vagyok, de meggyőződésem, hogy az emberek többsége nem hülye az egyes tárgyakhoz csak nem adnak nekik időt vagy több lehetőséget, segítséget. És úgy gondolom ez a tanfolyam se a matekról fog szólni ugye? Csak lesz egy-két ilyen órád:) Szerintem ha igazán szeretnéd, vágj bele!
Lehet, hogy felnőtt fejjel másképp állnál a matekhoz is. Esetleg ha van, aki segítsen, akkor biztos meg tudod tanulni azt is. Sok olyan suli van, ami kötelez a matek tanulására, de később a munkavégzéshez igazán nem is kell. Legalábbis nem az iskolai módon ugye. Én is utáltam a matekot és pénzügyön dolgoztam évekig, de a munkámmal nem volt sosem gondom. :)
Különben nincs lehetetlen, csak tehetetlen. ;) Ezt úgy értem, hogy minden megtanulható, csak van aki gyorsan tanulja, van, akinek kell segítség, de mindent meg lehet érteni. Ez biztos. Maximum nem olyan szinten, olyan mélységig, de a lényeg az, hogy ha jól magyarázzák el, az ember megért mindent. :)
az, hogy "hülye voltál" nem biztos, elvileg Én is hülye voltam, de lett egy jól magyarázó tanárom, és nem lettem hülye :-D
A matek meg csak alap, tehát nem tanulod sokáig, csak arra épül bizonyos tantárgy, kb.1évig kell kibírnod, aztán jönnek az érdekes dolgok. Ha tényleg azt szeretnéd csinálni, amihez kell matek, akkor 1év "szenvedést" megér, de lehet nem is lesz szenvedés, mert megérted amiről beszélnek
Hát, sztm akkor ne menj semmiképp...
Még ha el is végeznéd, úgyse élveznél olyan munkát, ahol ezt kell használni.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tanfolyamot kell elvégezni annak, aki nevelőszülő akar lenni?
- Milyen tanfolyamot, iskolát érdemes most elvégezni?
- Manapság milyen tanfolyamot érdemes elvégezni?
- Érdemes elvégezni a társasház-kezelő tanfolyamot?
- Banki ügyintéző tanfolyamot hol lehet elvégezni?
- Ha valaki munkaügyi központon keresztül akar tanfolyamot elvégezni, ahoz bekell jelentkezni munkanélkülinek?