Melyik síkosító a legjobb változókori hüvelyszárazságra? (tudásbázis)
Nem. Egyik sem sikositó!
Az ovestin hüvelykrém, a cikatridina hüvelykúp.
A hüvely nyálkahártya regeneralasara vannak.
Ezt írtam az elején, hogy nem a sikositó a megoldás. Ha rendben van a hüvely nyálkahártyája, minden rendben lesz.
Kb 3 tubus krémet használtam el egy év alatt, mert közben más bajokra kellett mást használni.
Viszont a húgom rendszeresen használja a cikatridinával felváltva és bejött neki.
Még én ajánlottam neki anno, amikor kétségbeesetten mesélt a problémájáról. Persze konzultált az orvosával is, és köszöni, mert már olajozottan mennek a dolgok!
Van bőven! A nőgyógyász mondta, hogy a csökkent ösztrogén miatt, nemcsak száraz, hanem sorvadt a nyálkahártya, tehát túl vékony és érzékeny, sérülékeny. Ezért javasolta az ovestint. Ezt heti 2-3x kell használni, a többi nap lehet valami hidratálót. És tényleg nagyon sokat segit.
Most egy másik orvosi vizsgálaton kiderült, hogy a progeszteron szintem alacsony, erre egy krémet fogok kapni, amit a hasra kell kenni, onnan szívódik fel. Remélem megoldja az egyéb gondjaimat is, mint pl hajhullás.
A változókori hüvelyszárazságra nem a sikositó a legjobb megoldás, hanem a hüvely hidratálása. Erre van már sokféle hüvelykúp forgalomban, pl cikatridina. Hormonpótláshoz az ovestin.
Ill érdemes valamilyen gyógynövény kúrát csinálni, pl baratcserje, vagy Gyuri bácsi nők teája.
Legjobb ha mindkét fél használja, és nagyon kevés kell belőle.
Ezen kivű, szex közben ugye a nő felizgul, és sokszor csak az elején van szükség rá.
A KY-jellyt ajánlom, mert nem olajos, könnyen eltávolitható.
További ajánlott fórumok:
- Klimax, változókor
- Hogyan lehet enyhíteni a fogamzásgátló okozta hüvelyszárazságot és csökkent libidót?
- Tényleg igaz, hogy minél később szül egy nő, annál jobban kitolódik a változókor?
- 53 éves vagyok, változókorban és fogyni szeretnék
- Melyik a legjobb síkosító?
- Szójavit intim gél és a Santes hüvelykúp bevált változókori hüvelyszárazságra?