Melyik nyelvvizsgatípusnál kaphatok leghamarabb bizonyítványt? (tudásbázis kérdés)
Köszi, hogy szorítasz nekem :) Rám is fér, mert elég izgulós vagyok :)
Már töltöttem ki próbavizsgát és jól sikerült, de a tanárom is biztat, hogy próbáljam meg.
Köszi!
Felhívott engem,hogy megvan a fiú,de mit csináljon,nem akar beszélni vele? Aztán megpróbálta újra.
Drukkolok neked!Azt tudod,hogy a nyelviskolákban ingyenes próbatesztet tölthetsz ki,hogy hogy állsz? A lányom már egy évvel korábban kitöltötte,és akkor azt mondták,még nem tart ott.Egy könyvnyi tananyag hátra van.Aztán a következő nyáron próbálta újra,és akkor mondták,hogy igen,érdemes vizsgára menni.
Köszi!
Tényleg vicces lehetett, hogy először elkergette a fiú a lányodat :)) Biztosan annyira izgult, hogy azt sem tudta, mit csinál :)
De, így utólag is gratulálok nekik!
Köszi!
Még csak annyit: a honlapjukon fel vannak sorolva a témakörök. Ezekből kell majd egy tételt húzni és csak arról beszélgetni a vizsgapartneremmel?
Államilag elismert (akkreditáltat) kérnek és a TELC és az ECL is az. (Plusz a Pannon és az Origo is)
Ennek már utánajártam :)
Szívesen. :)
Igen, párbeszéd is van, aztán képleírás. Nálunk is ilyen alapjérdések voltak. Hol laksz, hobbi, család stb, semmi extra. Remélem, még most is így zajlik, ha már változott, akkor elnézést. :) De a mintafüzetben úgyis megvan a jelenlegi feladatsor, meg persze a honlapjukon is.
Egy kalappal!
Köszi szépen a infokat!
Írtam egyébként, hogy középfokra készülök :)
Szóbeli vizsgánál párban beszélgettek egy-egy témáról? Én úgy képzelem, hogy kérdéseket kell feltenni a partneremnek, aki válaszol, majd ő is kérdez...
Azt hallottam, hogy az ECL-nél kb 2-3 hónap, amíg kiállítják a bizit - tényleg így van?
Egyébként a ECL nekem is szimpatikus az egyszerűsége miatt (állítólag nincs túl sok feladattípus és egyértelműek a követelmények)
Szia Ina4!
És azt meg tudnád mondani, hogy a vizsgát követően kb. mennyi idő múlva kapta meg a bizit?
Szia!
A lányom,a TELC középfokút rakta le tavaly,egyből sikerült.Az egynyelvű,egyszerűbb,mint a BMI,ami kétnyelvű.Előtte azért elment egy kéthetes,negyvenórás felkészítő tanfolyamra,ahol a vizsgakérdéseket vették át.
Úgy érzem, hogy már megvan a kellő tudásom egy középfokú angol nyelvvizsgához, de nem tudom eldönteni, melyik vizsgatípust válasszam. Mivel sürget az idő (és a munkahelyem)ezért azt a típust szeretném választani, ahol a leghamarabb kaphatom kézhez a bizonyítványt.
Mit tanácsoltok?
Origo, ECL, TELC, Pannon - ezek között vacillálok.
Milyen tapasztalataitok vannak a fentiekkel?
Köszi!
További ajánlott fórumok:
- Írd le azt a szót, ami leghamarabb eszedbejut az előzőröl!
- A félig sikerült nyelvvizsga bizonyítványok átvételére van valami határidő?
- Ti mennyi idő múlva kaptátok kézhez a BME nyelvvizsga bizonyítványotokat? Írjátok le saját tapasztalataitokat.
- Ha valakinek sikerült a nyelvvizsgája, de a bizonyítványt a diplomaosztóig nem küldik ki, elfogadják az egyetemen a vizsgás igazolást?
- Van olyan középfokú nyelvvizsgánál, hogy ha esetleg nem sikerül a középfok, akkor az alapfokról adnak bizonyítványt?
- Meddig lehet egyesiteni a nyelvvizsga bizonyitványt? Hány évig?