Melyik fűtés tipus a leggazdaságosabb? (beszélgetés)
Nálunk amúgy távfűtés van. És nincs egyedi hőmennyiség mérő. Na ez a legrosszabb.
Múlt hónapban 46 ezres számla jött ki.
Nyáron is kb. 10-12 ezret fizetünk. Meleg víz hol van hol nincs.
A lakásban azért általában meleg van. Van hogy túlságosan is. A gatyánk rá megy. De ha minden jól megy már nem sokáig leszünk itt...nagyon remélem.
A nyilászárok cserélve vannak és a másik lakásban is.
Egyébként én imádok megsülni:-)Annál rosszabb nincs,amikor kijön a 26-es számla kb 20fkos lakásra a villanyról nem is beszélve 15000ért
Hát nálunk a 7. emeleti panelban :) távfűtés, egyedi mérős. Általában nullára van állítva a fűtés, mert van bent 23 fok, azzal együtt, hogy a nyílászárók borzalmasak. A legnagyobb számla idáig 16 ezer volt (46 nm), de ezt úgy képzeld el, hogy bugyiba rohangálsz otthon, amíg kint fagyhalált halnak az emberek...
Mi is konvektorosból költöztünk. Havi 40-45 ezerért,egy kínszenvedés minden otthon eltöltött óra, mert ha nem volt rajtam 2 takaró, megfagytam. Szóval engem nagyon meggyőzött.
A gond csak annyi, hogy az alapdíjat nyáron is fizetni kell, ami nekünk 4500 ft, szóval nem biztos hogy annyival olcsóbb, de legalább tényleg jó az idő! :)
De lehet rá pályázni. És ha megnyered, akkor kapsz rá támogatást.
Tényleg az a legjobb.
A legjobb a geotermális, fűtés, legalábbis Magyarországon. Csak az a baj vele, hogy nem támogatja senki, ezért drága a kiépítése.
Amúgy a házközponti jobb, mint a távfűtés, vagy a konvektor, csak egyedi mérőórás legyen!
Sziasztok!
Mostanában készülök költözni.Ennek egyik oka,hogy a konvektoros fűtésre a gatyámat ráfizetem,úgy hogy közben még meg is fagyok.Amit kinéztem lakást jelenleg távfűtéses jövőre házközponti lesz..Úgy hallottam az a legjobb..tényleg igy van?
További ajánlott fórumok:
- Hajvasalók - Melyik típust? Milyen tapasztalataid vannak?
- Szerintetek melyik típusú műköröm a legtartósabb-legszebb, és melyiket szeretitek a legjobban?
- Középkategóriás elöltöltős mosogépet szeretnék venni. Melyik márka, típus vált be nektek?
- Melyik fűtési mód a leggazdaságosabb, -hatékonyabb, -olcsóbb?Melyik vált be nektek?
- A lefejt anyatejet a fagyasztóban miben tárolod? Mi a legmegfelelőbb és a leggazdaságosabb?
- Melyik a leggazdaságosabb nyomtatás?