A lefejt anyatejet a fagyasztóban miben tárolod? Mi a legmegfelelőbb és a leggazdaságosabb? (beszélgetés)
A tesc*s tejtároló zacskó(steril) a 40db-os volt 2e Ft körül.
Igaz ez tavalyi ár, de még így is olcsóbb. Igaz, nem újrafelhasználható.
hali. Én mondjuk az avent dobozokból vettem egy tízes csomagot, de elmondom őszintén, hogy mivel fél éviig jó csak a fagyasztóban én egy az egyben ki is dobtam, ugyanis fél év elteltével sem kellett elővenni, azaz akkorra már pont annyi tejem volt, amit a kiscsaj igényelt.
viszont most teljesen jók főzelék lefagyasztására:))
Nem tudom, hogyan nevezik, de zacskó és a tetején kis műanyag összepattintó, igazából így néz ki a tejtároló zacskó is, csak sokkal drágább 20-30 db több ezer forint.
Én az egyik műanyag zacskóval foglalkozó szomszédomat kértem meg, hogy csináljon, de szerintem papírboltban is lehet kapni több méretben, 100 db volt 500,-Ft, most a bébiételt is abba teszem. Erre csak forró vizet öntök és 1 perc alatt felolvad, nekünk a többi megoldás azért nem jött be, mert amikor kellett akkor nagyon gyorsan és a gyerek csak üvöltött.
Mielőtt nagyipari mennyiséget fagyasztanál le (mint mondjuk én) próbáld ki, hogy elfogadja-e a visszaolvasztott tejet a babád.
Mert az én fiam nem itta meg!40 zacskónyi ment a kukába...
Nekem is ennyi volt kb. Sima műanyag poharat vettem 100asával, és abban tettem el.
De egy darabot fel nem használtam. Már egy bazi nagy fagyasztóláda az én anyatejemmel volt tele, és elég sok áramot fogyasztott a semmiért.
Leadni nálunk nem lehet, bárkinek felajánlottam nem kell, azt mondták jó a tápszer. hát ez van.
Vagy ha egyáltalán nem akarsz rá költeni, akkor a bébiételes üvegek is nagyon jók erre a célra! em fagy szét, csak óvatosabban kell vele bánni.
Előtte mindenképpen sterilizálni kell az üveget, ez persze plusz munka, idő, ráfordítás. De környezetkímélő, az üveg újra fel is használható. :)
További ajánlott fórumok:
- Tapasztalatok a fagyasztott embriók beültetéséről?
- Mit rejt a hűtőd, fagyasztód?
- Patkány a fagyasztóban
- Te fel mernél használni egy 2hete lejárt fagyasztott csirkét?
- Tud valaki módszert arra, hogy a baba megigya a fagyasztott majd meglangyosított anyatejet?
- Hogyan lehet felhasználni a fagyasztott anyatejet? Olvasztás után meddig jó?