Melyik a legjobb összetételű kutyaeledel (tudásbázis)
Sziasztok!
Nekem az a problémám, hogy a 2 éves közép uszkár kiskutyánk nagyon vékony!:( Szinte már mindent végig próbáltunk nála, ami a kaját illeti, de hiába!:( Épp tegnap voltunk vele orvosnál, de Ő megnyugtatott, hogy nincs semmi baja, csak ilyen fajta. Engem mégis nagyon kétségbe ejt!:( Tegnap volt kozmetikusnál is és bizony most, hogy le van nyírva nagyon gebe szegény!:( Az orvos azt mondta, hogy akkor hízna esetleg, ha ivartalanítva lenne.... Tudja valaki, hogy mivel lehetne kifejezezzen hízlalni a kutyát???
Konzervet csak nagyon ritkán kapott a cica, a táptól bűzlött inkább, de természetesen a konzervtől is, amikor azt kapott.
Azért valljuk be, ha hússal etetnénk az állatainkat, az drágább lenne és több gond lenne vele, mint a táppal. Ezért írtam, h olcsóbb a táp és az időd se megy vele, egyszerű és praktikus.
Nem mondom, h soha ne adjatok a kutyusnak tápot és konzervet, természetesen olcsóbb és egyszerűbb azzal etetni a kis kedvenceket, de véleményem szerint nem a legjobb csak azzal etetni őket.
Amikor Cipruson éltem, volt egy édes kiscicám, az utcáról vittem haza. Eleinte tápot és konzerveket kapott, mivel olcsó volt és heti 54 órát dolgoztam, így ez volt a legegyszerűbb. Viszont a Kitekattól irdatlan energikus lett és büdös, a Whiskastól pedig extra büdös. Hiába fürdettem szegényt, olyan iszonyat szaga volt, ha kinyitotta a száját, h gusztustalan volt. És rettentő sokat pikizott, ami szintén extra büdi volt.
Így magyarországi görénytartási tapasztalataim alapján elkezdtem nyers hússal etetni a kicsit, (totál ingyen, mert az egyik ciprusi hentes ismerős ingyen adott mindenfélét neki), így evett rákot, halakat, garnélát, csirkét, stb.
Ugyanúgy, mint a görimnél, ha halfélét evett, kicsit büdi volt tőle, de a csirkétől semmi szaga sem volt :) És gyönyörű szép lett, csillogós bunda, finom illat, játékosság. Kész csoda volt, még a szomszéd is dícsérte...aki végett sajnos elveszítettük a cicánkat, mivel az erkélyen át tudott menni hozzá... vagy eladta valakinek v el se merem képzelni, h mit tett vele... De a lényeg, h a nyers hús vele is csodákat tett:)
A rossz minőségű táp valóban nem jó a kutyusnak, de vannak emberek, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy megvegyék a drága tápot. Persze nyilván nem lehet azt mondani, hogy akkor ne tartsanak kutyát, hiszen sok esetben csak valahogy hozzájuk kerül egy kutyus, befogadják, mert kóborolt, stb...
A konzerven való tartás a fogak miatt nem egészséges, mert nem rág a kutya, így a fogak tönkremennek. :-(
Ezt így nem lehet kijelenteni, hogy "az állatorvosok nem ajánlák a tápon és konzerven tartást", de bizonyra vannak olyan állatorvosok, akik nem tartját szerencsésnek az állatok táppal való etetését.
A kutya legközelebbi vadon élő rokona a farkas. Nekik sem főzik meg a húst, nyers hússal táplálkoznak, mint minden más húsevő ragadozó. Tehát ha jól szeretnénk tartani házikedvencünket, akkor igenis nyers húsra lenne szüksége, beleértve a belsőségeket, csontot és a bőrt is. Ebben minden benne van, amire egy kutyának szüksége van. Néha füvet rágnak a farkasok, ezt a kutyus is megtalálja a sétáltatás közben v a kertben :) Ennyire van szüksége és rengeteg mozgásra, nem a lakásban fekvésre.
Ha a nyers hústól a kutyus férges lenne, akkor ezek szerint minden ragadozó férges lenne? Nem. :)
Egyébként ha izgulnánk mégis a férgesedés végett, akkor nézhetjük a székletét v h húzza-e a földön a fenekét, de ha megkapja negyedévente a féregtelenítő pasztáját a kutyus, akkor nem lesz férges.
A kutya szőre a kukorica lisztből főzött kajától is szép fényes lesz. Időnként puliszkát főzök és a kutyusom is eszik belőle.A tojástól pedig a hangja lesz szép. A konzervtől mindig hány. Gusztustalan dolgokat kevernek bele, főleg az olcsó árfekvésűekbe. Mi mindent adunk neki, amit főzünk. Ezenkívül száraz eledelt is kap. Húst csak főve,(nyers hústól agyvelő gyulladást kaphat)
kell-e nyáron a szőrét megnyírni, nagyon melege van?
Sziasztok!
Nyers hús?
Én azt hallottam hogy nem szabad, főleg a nagytestű kutyáknak, mert rákapnak, és akkor könnyebben harapnak. Hogy mennyire igaz nem tudom, de én nem adok a kaukázusinknak az tutifix!:)
Egyébként szerintem egyik táp sem jobb összetételű a másiknál. Mindegyik használt zsírból meg ilyenekből készül. A csomagolást fizeti meg itt is az ember.
Egyébként a kutya izlése számít. (mégha hülyén hangzik is) nálunk elég sokféle tápot nem eszik meg egyszerüen.
Szia!
Én úgy értelmeztem, hogy a topicot megnyitó gyopárka márkanévre volt kíváncsi. Természetesen kölyöknek kölyökeledelt kell adni, felnőttnek meg felnőtt eledelt (még ezeken belül is van sokféle csoportosítás).
Nekónk is azt tanácsolta az orvos, hogy nagyon jó a kutyának ha eszik maradékot.A tenyésztők hús, rizs és sárgarépa keverékét javasolják, kapjon az állat növényi eledelt is.
Párom állatkórházban dolgozott, ott a rizst és húst kapták az állatok.
Táűp kényelmes van benne sokimnen ami a kutyának hasznos na meg ami nem:)
Sziasztok!
Én Acanaval etetem, interneten rendelem.
Meg vagyok vele elégedve én is meg a kutyusom is. :-)
Nem szabad tápot főttkajával keverni!!!
űtik egymást a termékekben lévő fehérjék és allergiát válthat ki az állatban !!
A Bosh jóminőségű táp.
Érdemesebb egy minőségi táppal etetni a kutyát mint főtt ennivalóval,mert minden vitamin és ásványianyag megvan benne amire szüksége lehet egy kutyának.A Pedigre,Buksi,Darling stb. plázákban,boltokban kapható tápok nem megfelelőek egy kutya számára se mert sok a színeuék és tartósítószer benne!!
Csak a "drágább" tápok a jók!pl:Eukanuba,Royal Canine,Bosh Hill's,Biomill,Orijen stb.
Az a megállapítás,hogy minden olyan étellel etessük a kutyát eleve rossz,mível a kutya ragadpzó,húsevő az ember pedig vegyes táplálkozású vagyis mindenevő!!!!
Ha ilyen tanácsokat ad az állatorvosod,akkor váltsatok orvost....
További ajánlott fórumok:
- Kozmetikumok összetételének magyarázata
- Mi a különbség a P.Cola light és a C.Cola light összetételében?
- Ki tudja milyen a neogranormon kenöcs, és mi az összetétele?
- Minőségi kutyaeledelt keresek megfizethető áron!
- Milyen összetételű ásványvizet ihatnak a várandós nők?
- Westie kutyám kiütést kapott. Lehet a kutyaeledeltől?