Melyik a legjobb intimtölcsér? (beszélgetés)
en vettem eggyet, egy ciklusig hasznaltam, azota nem. szerintem a tampont higienikusabb, kidobod. A tolcser nekem szagos volt, nem is tetszett, hogy ki kell uriteni, masreszt meg felhelyezni sem volt ecceru. meg kivenni sem.
ez szemelyes tapasztalat.
Szerintem az intimtölcsér ugyanannyira undorító mint a tampon vagy a betét - ergo szokás kérdése. Az egyik-másik lányka korunk óta természetes, lehet a lányainknak ugyanilyen alap lesz már az intimtölcsér is:)
Az alapkérdéshez visszatérve nekem a választásnál az volt a szempont, hogy viszonylag puha legyen, és orvosi szilikoból készüljön, én ezért vállaltam be az Iriscupot.
A betétel az szerencsére simán ment, még ha kicsit furi is volt az elején, a kivételt pedig gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni:)
Sziasztok!
Régóta érdekelt már az intimtölcsér, és ki akartam próbálni. Én se tudtam dönteni, hogy melyik márkát válasszam, végül vettem egy Ladycupot is és egy Mooncupot is.:))
Amit azóta fedeztem csak fel, hogy a Mooncup 100%os orvosi szilikonból van, a Ladycup pedig ötvözet. Nekem emiatt szimpatikusabb lett a színtiszta szilikonos Mooncup, úgy gondolom, hogy nem mindegy, milyen anyagot teszek magamba, számomra valamiért megnyugtatóbb, ha 100% orvosi szilikonból van a tölcsér.
A gyakorlatban végül mindkettőt jól tudtam használni, viszont a Mooncupot picit könnyebben tudtam kivenni - ezt majd a gyakorlatból fogjátok megérteni, tudományos magyarázatot nem tudok mellé adni, de a kivétel egyedül az, amit azért egy darabig gyakorolni kell, hogy menjen. Az us teszett a mooncupban, hogy van rajta mérővonal, így tudtam nézni, hogy mennyi menstruációs folyadék távozik, és a tisztántartásban egyáltalán nem akadélyoz a mérővonal domborulata.
Én a kifőzéssel bajban voltam. Kicsit féltettem az anyagát is, nehogy gondja legyen:) De mindkettőnek frissen, első használat előtt nagyon jellegzetes "új-műanyag" szaga volt:)
Nekem a Milton tabletta sokkal kényelmesebb volt a fertőtlenítésre, mint a sima kifőzés, és vettem mellé Milton törlőkendőt is, ha mozgásban vagyok, csak egy mozdulat a megtisztítása. A Milton kendő fertőtlenítő, tehát más, mint egy hagyományos intimtörlőkendő.
Összességében 1 db tölcsér megvétele is elég lehet, ha anyagilag viszont megengedheted magadnak, praktikus lehet 2-t venni, hogy ha leejted véletlenül vagy bármi is történik, legyen egy steril is kéznél:)
Persze hogy a postaköltség se legyen sok, érdemes olyan helyről vásárolni, ahol egyben meg lehet venni a kiegészítőkkel együtt.
Én is sokat olvastam róla....de nekem egyelőre nem szimpi....majd ha jobban elterjed akkor biztos tetszeni fog a dolog....:D
Mert azért hosszútávon csak olcsóbb lenne...