Melyik a legegészségesebb ételízesítő? (tudásbázis)
Én a Knorr erőleves kockát szeretem, meg a saját készítésű paprika krémet:
Lecsópaprikáról leszedem a kocsányát (magok maradnak, mert jó ízüek és mire a tányérba kerülnének,teljesen szétfőnek!) aztán a robot gépben ledarálom (nem krémesre!-apró darabok maradjanak a darálás után) a paprikát, majd ízlés szerint 20-30% sóval összekeverem. Két napig állni hagyom, néha megkavarom, hogy a só teljesen feloldódjon, majd üvegekbe tültöm és lezárom. Innentől egész évben ezzel sózok mindent, még a húsleves is, csak akkor egy teatojásba teszem a darált paprikát.
Remek ízt ad mindennek és az év folyamán már nem is veszek több sót!
Köszi a válaszokat, és nagyon ügyesek vagytok, de én nem tudom teljesen mellőzni az ételízesítőt, sajnos. Így se használok túl sokat, de például a fiaim a spenótot ötödik nekifutásra se ették meg, mikor anélkül főztem.Nem tömik magukat chipsekkel, de azért nyilván az ilyen intenzív ízű nasik is közrejátszanak, hogy az enyhébb ízek már nem tetszenek nekik. Örülök, hogy szeretik a zöldséges ételeket, de valószínű, hogy az ételízesítőben levő ízfokozók is közrejátszanak ebben. Anélkül sajnos nem igazán ugrálnak értük. Ezért is szerettem volna, ha az az 1-2 kanálnyi, amit naponta megesznek, a lehető legjobb fajta, ami ma a piacon kapható.
OFF: Ismerek egy kisfiút, aki mikor pici volt, állandóan tepertőt akart enni, ráadásul Vegetába mártogatva... :-))
en tengeri sot hasznalok, de keveset, kurkumat, gyombert, bazsalikomot, es ezekben legalabb nincsen tartosito, bioboltban veszem ,es nagyon sokaig eleg , mert szep szines lesz tole az etel, es neincs benne 100 fajta E.....
ami koztudott, hogy mennyire egeszsegtelen.
en ezt hasznalom, es jol hozza is szoktam mar.
nem hasznalok vegetat egyaltalan, meg pirosparikat is alig, sot a sajat eteleimbe egyaltalan.
azonkivul sok zoldsegfelet,es remek ize van minden etelnek hidd el.
végy a következő zöldségekből 1-1 kilót.
parika
hagyma
répa
gyökér
ezek mellé tégy fél kiló zellert,fel kiló karalábét
rengeteg petrezselyem zöldet,majd az egészet daráld le,sózd meg és tedd üvegekbe.hüvös helyen 8 hónapig eláll.le is lehet fagyasztani.na,ez az egfészséges ételízesítő.
Én direkt az "ételízesítő" kategóriára gondoltam, nem fűszerekre.
"Az ételízesítők olyan tartósított termékek, melyek önállóan nem ételek, hanem az ételek ízét, aromáját egészítik ki, az elfogyasztás örömét támogatják."
Szóval, melyik ilyen tartósított termék a legveszélytelenebb? Egy kaptafa mind, vagy a sok rossz közül, azért van lehetőség a legjobbat kiválasztani?
További ajánlott fórumok:
- Melyik az a házimunka, amit a legjobban utálsz? Amit szívesen kihagynál az életedből? Melyiket szereted a legjobban?
- Mi a kedvenc...és mi a legkevésbé, vagy melyiket választod a kettő közül?
- Te milyen ételízesítőt használsz?
- Laktózérzékenyen milyen ételízesítőket használhatok?
- Milyen padlóburkolat a legegészségesebb a hálószobában?
- Olcsó, mesterséges ízfokozómentes ételízesítőt ismertek?