Laktózérzékenyen milyen ételízesítőket használhatok? (tudásbázis)
Szerencsére elég elterjedt, sok boltban kapható, sőt rendelni is lehet. Viszont többféle van, és van, amelyik sót is tartalmaz.
Ezen kívül látom, létezik Szárika nevű só nélküli keverék is, többféle.
Es amugy utalom a "kitalaltam az allergiam" embereket.
Mert 9846291385631985 van beloluk.
En alllergias vagyok a "semmy skimmed" milkre, nekem "skinny" kell.
Foleg ha egy csoki shake extra sziruppal, tejszinhabbal, DE nem SOVENY tejjel.
miert?
Par eve egy lany meghalt a repulon. (Nem titok, hol dolgozok.) Akkoriban nem volt cimkezve minden egyes termek.
Nem mellekesen, aki allergias a vasarlas elott es utan is megnezheti a tajekoztatot, es ez mindig is ugy volt, hogy a felelosebb szemelyek mutatjak meg.
Szoval vettek egy szezammalos szendvicset, a csaj a repulon ette meg, az injekcioja meg nem mukodott. Be lehetett volna perelni a gyogyszer gyarto ceget.
Nem volt orvos a fedelzdeten, aki megmenthette volna, ez meg a repulotarsasag sara.
Az witte el a sarat, aki be volt mutatva a mediaban.
Meglepodnel mikben van tejszarmazek.
De amugy kerdes, hogy erzekeny vagy allergias. Az allergias rosszul lehet, ha csak az egy gyartosoron lejott termeket eszik meg.
Tejtermékekből azt vedd, ami laktózmentes. Azokban is van tejcukor, de a laktáz enzim is benne van, ami segíti a tejcukor lebontását.
Tej, tejföl, túró, kefir, sajt .. mind kapható laktózmentes változatban is, igaz, valamivel drágábbak a simánál.
Arra ügyelj, hogy nem csak tejtermékekben van laktóz, hanem felvágottakban, péksütikben, müzliben pl.
Mindig nézd meg a csomagoláson az összetevőket, ha azt írják, hogy tartalmaz tejport, tejsavót, savót, savóport, tejszínt, írót vagy íróport, akkor az a termék is tartalmaz tejcukrot, akkor is, ha nem tejtermék.
Azt inkább ne vedd meg.
További ajánlott fórumok:
- Gyengeség, kimerültség - milyen vitamin használhat?
- Szorongás ellen milyen módszereket ismertek? Használhat a jóga, ÉFT?
- Szerintetek használható napolaj helyett étolaj?Nem lesz valamilyen káros hatása?
- Az újszülött ruháihoz milyen mosópor használható, ami nem allergizál?
- Te milyen ételízesítőt használsz?
- Milyen homeopátiás szer használható kicsik alvásproblémájára?