Milyen padlóburkolat a legegészségesebb a hálószobában? (tudásbázis)
De jó, hogy vannak még akik emlékeznek ezekre.
Az én nagymamám sem köpte, és ő is öntötte a maradék vizet, ami igazi gémeskúti volt és olyan tiszta mint a forrás vize. Íze volt a víznek, de mégse. Aztán jött egy árvíz és minden megszünt sajnos, nagyim nem sokkal élte túl, tatim meg nagyimat. Ennyi.
Ott láttam náluk azt is hogyan készül a házi szappan, mert gyűjtötték az avas szalonnát, aztán jött a szappanfőző asszony, én meg csak csodálkoztam, hogyan lesz a szalonnából szappan, régi rossz tepsibe öntötte és ott vágták dermedés után kockára. Az volt az igazi. Nekem még van itthon, a piacon veszem. Sokszor reszelek a mosógépbe is belőle, vagy elődörzsölöm a fehér zoknikat vele. Mindenkinek jó éjt. Bocs a padlósoktól, hogy nosztalgiáztam. Évi
Bocs, én is off:
Erről nekem is eszembe jutottak a gyerekkori nyaralások a nagyszüleimnél, ahol szintén volt egy olyan szoba, ami a dédim hálója és egyben étkező, de télne konyha is volt.:)
És igen, a nagymamám nem köpte, hanem öntötte a pohár alján maradt vizet, de szintén nyolcasban.:))
Istenem, de rég volt...:((
ja,ja! Nagymamámnál a tanyán isteni volt, lószar és sár, szalma keverékkel mázoltuk fel, és isteni tiszta szag volt, szellőzött, és nagyapám úgy mosott fogat, hogy kiöblítette a száját vízzel és nyolcast köpött a földre.
A szobát meg háznak hívták, isteni volt,- szép gyermekkori nyaralásaim emléke.
akkor a szallag parkettára símán gondolsz, azt eljessen fa de mégis, sajtolt" habár nem sajtoltnak hívják hanem rétegesnek.
amire te gondolhatsz, az olcsó silány laminált parkettában, az a 6-8-10 mm vastag MDF, -alapú szemét.
A hálószobában a keményfa padló a legegészségesebb.
Nem párolognak ki belőle mérgező anyagok és a lerakásához sincs szükség mérgező ragasztóra.