Melyik a kedvenc szájvizetek és miért? És melyiket tartjátok a legrosszabnak? (beszélgetés)
Persze nem szabad minden leírásnak hinni, hisz az alkoholos szájvizekre is csupa-csupa jó dolog van írva. A bitzos tényleg az, ha megkérdezi az ember a fogorvosát.
Az én fogorvosom pl. azt mondta, hogy fölösleges a szájvíz használata, az apumé azt mondta, hogy semmi pozitív hatása nincs a fogakra nézve, fölösleges.
De szerintem a lehellet végett mégis szükség van rá. A fogkrém sokkal rövidebb távra biztosít friss lehelletet, mint egy jó szájvíz.
Én ezt a leírást találtam:
"A Corsodyl szájvíz, chlorhexidint tartalmaz, mely hatóanyaga révén antibakteriális és gombaölő hatású is egyben. Szájfertőtlenítésre és öblögetésre használatos oldat. Segít az ínygyulladás és ínysorvadás megelőzésében, ugyanakkor gátolja a foglepedék-képződést." (www.gsk.hu/corsodyl-szajviz.aspx)
A leírás alapján szájvízről van szó.
Bár én még sose próbáltam, de ha valakinek bevált, akkor szerintem használja nyugodtan - vagy kérdezze meg a fogorvosát ezzel kapcsolatban.
Már nagyon sok szájvizet kipróbáltam. Rájöttem, hogy az alkohol tartalmúak mind ROSSZAK - ez tudományosan is bizonyított, hisz az alkohol hatására bizonyos bacik, amik a nyelvünkön vannak, azok ként termelnek, az pedig nagyon büdös. Számomra az alkoholosokból is az Aquafresh az egyik legrosszabb, borzasztó lesz a szám íze tőle és már máson is éreztem, hogy a használata után milyen büdös volt a szája. Brr...
A LEGJOBBAK az alkoholmentesek, azokból is nekem egy olyan jött be, ami olcsó kategória, a Tesco szájvíz, ami zöld színű és menta ízesítésű. Egyszerűen isteni.
További ajánlott fórumok:
- Mivel tartjátok fenn a párotok iránt az érdeklődéseteket éveken át?
- Mennyire tartjátok normálisnak, hogy 3 hónapos csecsemő kezét fogdossák és puszilgatják "idegenek"?
- Nem tartjátok túlzásnak a pedagógusok szabadnapjainak számát?
- Melyik a legrosszabb film amit láttál?
- Melyek a legrosszabb tulajdonságaid?
- Mi életed legrosszabb élménye?