Melyek a legjobb edzések külső és belső combra, és fenékre? (beszélgetés)
"Csodálatos módon még mindig sokakban tartja magát a helyi fogyás mítosza: amely testrészre gyakorlatokat végzünk, azt „fogyasztjuk”. De hát mit is teszünk akkor, amikor adott testrészre edzünk?
Nem a zsírpárnáinkat eddzük azon a testtájon, hanem az ott lévő izomcsoportot dolgoztatjuk meg. Ezáltal, ha az inger elér egy bizonyos küszöböt, izmaink megvastagodnak.
Elvileg ezzel nem fogyasztottuk a megcélzott testrészt, sőt: növeltük térfogatát, hiszen az izmok nagyobbak lettek, a zsírral pedig nem történt semmi.
Vagy mégis? Igen, de nem helyi szinten. Az izmok növelése testszerte fokozza szervezetünk energiaigényét, így nyugalomban is, és edzéskor is több kalóriát égetünk el, mint izmok nélkül tennénk. Különösen a nagy izmok fogyasztanak sok szénhidrátot, így elsősorban ezekre érdemes edzenünk, ha fogyni akarunk: comb-, far-, mell- és hátizmokra. Végezzük a jól bevált alapgyakorlatokat"
Sziasztok.
Én is Rékát és Alexandrát javaslom combra és fenékre.
Rékánál már mindent kipróbáltam, szerintem fenékre a legjobb: "A napi 20 perc önmagadért", combra pedig asszem az első dvd-jét szeretem, talán: Add önmagad (?), ha jól csinálja az ember kegyetlen izomlázat szerez. De egy idő után ehhez is hozzászokik az izom, én azt csináltam, hogy Alexandra Változz velem dvd-je combját is hozzátettem apránként, és még pótoltam is hozzá. Combra 40-45 percet tornázok, fenékre pedig a fent említettett csinálom, és szerintem eredményes.
Ezt, amit most tornázok december óta csinálom, addigra már "begyakorolt" volt Réka és Alexandra is, és összetettem. Lehetőség szerint heti öt napot szoktam, de mái napig is, ha befeszítem a combomat, mélyen mintha izomlázat éreznék. Sok idő, de nekem így kerek=így jó. Fenékből nem tudok, bírok sokkal többet csinálni, de hatásos.
Javaslom továbbá az elszántaknak L-carnitine fogyasztását: ez egy természetes aminósav, mely fontos a szervezetnek, és izommunka közben a zsírt szállítja az izomsejteknek. Eddzéssel, ennek fogyasztásával fokozható a zsírégetés hatása. Én nem vagyok túlsúlyos, pont jónak mondanak, de én is észrevettem hatását, tűnik a cellulitisz is. Párom edzett ezzel és már az első pár alkalom után sokkal kisebb lett az úszógumi a pocakján.
szerintem ne hagyd ki a vacsit.. Azzal csak azt ered el, hogy este gyilkos hangulatban, korgo gyomorral fekszel le es az anyagcsered is lelassul. En is fogytam ugy anno, de sajnos nagyon nem volt tartos, azonnal visszajott..
Mostanaban a modszerem az, hogy nem csak a vacsit, minden etkezest atgondolok nagyon.. Sok zoldseg, salata, barna rizs, abonett, ilyesmi..Ha megis tudom, hogy nagyobb vacsi lesz (vendegseg, ilyesmi), akkor nagyon figyelek ra, hogy napkozben visszafogjam a kajat: 1-2 alma, repa, natur joghurt, abonett egesz nap es akkor este rendes meleg kaja de feleannyi mint amit regen ettem.. igy is megvan az izelmeny, de nem hizok tole.. Ezzel a modszerrel amugy 2 het alatt masfel kg-t fogytam, ugyhogy nekem bevalt!
sziasztok
erdekes tema!
es az igazi megoldas inkabb a genetikaban es az idoben rejlik...mert pont az a resz a legnehezebben ledolgozhato...no de javithatunk rajta...en norbi, reka, beres alexandra es biro ica dvdket mind kiprobaltam...mind jo de a comb es fenekre inkabb a reka 1-2 ot ajanlom es biro ica ha jol emlekszem a 7es (vagy az 5os) bocsi nem tudom mar pontosan de mind2 kb ugyanaz es nagyon megdolgoztatja azt a reszt...sok sikert es foleg kitartast!!!
Igen, sajnos nem onnan fogy az ember ahonnan szeretne, ismeros tema :(
Szerintem a futas/kocogas/gyors seta es azok az edzesek viszik le szepen a labat-feneket, mint pl. a kick-box, capoiera-aerobic, tae-bo. Minden olyan ahol sokat hasznalod a labad, sok a rugas, a kitores, a guggolas..
Emellett igaza van csalanlevelnek, a dietazas az ami egy ido utan szepen meghozza az eredmenyet meg ha ezzel a felsotest tovabbi fogyasa is jar :(
:))
Én válaszolnék, de vártam a remek tippeket, mert ez a téma engem is érdekelne!
További ajánlott fórumok:
- Melyek a legjobb romantikus filmek, vígjátékok, illetve horrorfilmek?
- Melyek azok az otthon végezhető erősítő gyakorlatok, amelyek rendszeres elvégzésével egy hónapon belül a legjobb fizikai erőnlét érhető el?
- Melyek a legjobb, legkellemesebb illatú illatosítók, illóolajok?
- Budapesten melyek a legjobb babás kerületek?
- Melyek a legjobb női parfümök?
- Nincs helyi zsírégetés, de mégis melyek a legjobb gyakorlatok hasra, combra, fenékre, tomporra? Kardio edzés?