Méhnyakszáj seb - van/volt már valakinek ilyen? (beszélgetés)
Sziasztok,
nem tudom nézitek-e még a fórumot.
Nyáron P2, CIN1, méhszájseb és HPV volt egész ősszel kezelésre jártam,most jött meg az új citológia és P4 lett.
Nagyon félek, segítsetek! Azt már eldöntöttem, hogy szövettant vetetek mindenképp.
Megkérdeztem-nem hallott róla.
Annyit mondott,hogy a Papa és a második fele-külön külön szerepel a román nyelvben,de egyben nem.
Utánanáztem a neten,ott is azt írják,hogy Görög származású,Amerikában tevékenykedett.
Megkérdezem a páromtól-Ő biztos tudja ,ha román-mert kint élt 40 évig,román irodalmat tanított-és tötrénelmet az egyetemen.Mostanság is fordít néha.
Hátha találkozott a névvel...
Koszonom Draga,Neked is jo egeszseget es minden jot!
Remelem nem jutok el a mutetig,es minden rendben lesz.
Mindent koszonok.
Igen,én is féltem előtte-nem tudtam-mivel jár.
Aztán,mikor megjött az első eredményem,és az orvos mondta-jó hír,nem kell a méhemet kivenni-viszont még egy conisatio.
Akkor már nagyon örültem,hogy ennyivel meg úszom.
Avval nem számoltam,hogy összenövések lesznek,de ez gyakran előfordul-főleg két műtét után.
Úgyhogy fel a fejjel-nem kell félni:))
Jó egészséget kívánok:D)
Ertem... koszike.
Tudtam,hogy nem nagy dolog,a dokim mondta,de jobb toled hallani... Te atestel rajta,de itt nalunk neha allatoknak neznek,ezert lehet,ha tovabb tart es jol kikeszitenek... :-(((
Persze-kb 15-20 perc.
Bekábítanak,és pillanatok alatt lenyesik.
TKP. hüvelyen keresztül végzik-nem kell megnyitni a hasfalat.
Viszont,mikor összenőtt a méhszájam,nem sikerült kinyitni normál hüvelyi úton-ezért endoszkóppal bementek a hasüregbe-kamerával-számítógép vezérléssel.
Na,ez a műtét nagyon rossz volt-utána 1 napig nem tudtam felkelni,olyan fájdalmaim voltak.
Míg a conisatio után már rögtön felpattantam-tettem a dolgomat-este haza is engedtek.
Na ez az,itt is a doki hibaja volt... lehet,ha konnyebben meguszod...
En is stresszelem magam,nem vagy egyedul...:-(((
Úgy van.Nem mindig veszik észre:(
Ja,azt elfelejtettem írni,hogy terhességem kezdetén-az SZTK-ban kezdtem a vizsgálatokat-és két P0 lett kapásból-azaz értékelhetetlen.
Azt mondta a doki,biztos jó-nem veszi már le harmadszorra.Ez is nagy hiba volt.Milyen orvos az ilyen????
A legrosszabb az idegeskedés-álmatlan éjszakák voltak.Ilyesmitől nagyon tudok stresszelni.
Elmúlt szerencsére.
Gyakrabban járok szűrésre-hogy időben tudjunk lépni,ha van valami.
Es meg egy kerdes,ha lehet?
Milyen hosszu volt a mutet amikor eltavolitottak a mehszajat? Erre irtad hogy 15 perc? Ilyen hamar vegrehajtjak a conizaciot?
Jaj Istenkem,hogy Te mennyit szenvedtel... :-(((
Sajnalom.
Engem Magyarorszagon kolposzkoppal ugy megvizsgaltak,hogy azt mondta a doki,hogy minden ok,semmi sem latszik... es itthon ket doki is visszakerdezett,hogy hogy a francba nem vettek eszre...??? A rakszures nem minden esetben mervado...
Jaj es meg vmi... Papanicolau nem gorog tudos volt,hanem roman...
"Európában Románia áll az első helyen a méhnyakrák okozta elhalálozások számát tekintve. Paradox módon ez abban az országban történik, ahol két román tudós kidolgozta a méhnyakrák szűrésében ma is használatos Babes-Papanicolau tesztet."
Bizony...Mikor Terhes lettem a lányommal,akkor lett az első eredményem p3,a SOTE-n.Kolp.ép hám
Aztán az ismétlést már máshol csináltattam-ez is hiba volt-mert ha megismétlik ugyanott,akkor tán egy picike műtéttel megúsztam volna.
Aztán kérdéses,hogy a baba megmaradt volna-e.
Tavaly már -ezek szerint P4-nél is kolp.ép hám volt.
Mikor levette a kenetet a doki,mondta,hogy nem látszik semmi,úgyhogy szerinte minden rendben van.
Két hét múlva jött a hideg zuhany,hogy kóros sejteket találtak.
Aztán ismétlés következett-felhívott,hogy egy fokkal rosszabb lett.
Kértem,ha lehet akkor még karácsony előtt legyünk túl a szövettanon-nem akartam halogatni.
Január másodikán tudtam meg,hogy nem találtak rákot,és óriási mázlim volt,mert az orvosom bevallotta-Ő már arra gyanakodott.
De megigérte előtte,hogy mindenképpen meggyógyulok,legfeljebb a méhemet ki kell venni.
Egyébként a P4 utalhat egy súlyos rákmegelőző állapotra,ami az én esetemben állt fenn.
nem feltétlenül,már jelenlévő rákra utal.Most olvastam.
Tehát,ezen értékelés birtokában-nekem P4 volt.
Kb 3 éve volt P3.
Asssszta... ilyent meg nem is hallottam... hala Istennek,hogy megtalaltak es minden rendben lett vegul...
Azert ez nem semmi,hogy kolposzkoppal se latszon...
Igen.
Nekem ki volt húzva P-.A p3,és p4 között volt.
Mivel nem találtak rosszindulatú elváltozást-nem volt p4.
A kóros sejtes elváltozást-hám elváltozást nem látták a kolposzkóppal.
A dokinő mondta,hogy mikor műtött-akkor látszott-mennyire el volt hajolva.
Lényeg az egészben,hogy a kolp.-al nem látszott semmi.Egy keskeny sávban haladt-ezt írták a leletemre.
A citológia P1-P5-ig tartó skálán osztályozza a sejteket, és értékeli az eredményt. A "P" betű a módszer feltalálójára, Papanicolau görög tudósra utal.
- P1 és P2 esetben még nem beszélhetünk rosszindulatú folyamatról
- P3 az első kóros citológiai érték, de ez akár gyulladásra is utalhat.
- P4 és P5 pedig egyértelműen rákos elváltozást jelez.
Latom,mar megtalaltad a hozzaszolast... Bocsi... :-(
Es ne felj,ha mutetre kerul a sor es eltavolitanak onnan egy kis darabot,attol meg szulhetsz,csak a mehnyakat el ne tavolitsak... fo az optimizmus es igyal zold teat,az tisztit es segiteni fog legyozni a problemat a szervezetedben. Szoritok erted!
Igen,sokat kell szenvednunk... :-(((
A cigisek koreben azert elterjedtebb ez a baj,mert a noi szervezet a huvelyen keresztul is tisztul,a dohanyosok eseteben viszont nem tud tisztulni,igy a bacik es virusok vegzik a dolgukat es betegge tesznek...
"Annyira rajta volt a méhszájon,hogy nem lehetett látni."-ezt nem ertem... :-(
A mehnyakon a hamelvaltozas a seb... ezt nezik kolposzkoppal... a sebbol csipnek le egy darabkat es ugy nezik meg a CIN-t... nekem ebbol kimutattak,hogy baj van,de a rakszuresem 2-es illetve kesobb 1-es lett...
További ajánlott fórumok:
- Gócos, gyulladt mandulák, műtét. Van/volt valakinek hasonló problémája?
- Terhességi vészes hányás...van/volt valakinek?
- Nálatok milyen kötelező olvasmány és megtanulandó vers van/volt? (osztály?)
- Császár után van/volt valakinek lábfájás, derékfájás?
- Peugeot 307. Vélemények, tapasztalatok? Olyanoktól, akiknek ilyen autójuk van/volt!
- Kiszakadt porckorongsérvvel milyen a várandósság és a szülés? Van/volt valaki hasonló helyzetben?