Méhnyakrák elleni védőoltás "akciósan"?! (beszélgetés)
Egyszerűen mond meg, hogy nem akarod beadatni és kész.Majd beadják másnak.
Egyébként meg nem méhnyakrák elleni vakcina, hanem hpv vírus elleni oltás.Ettől még lehet méhnyakrákja valakinek 40-50 évesen vagy hamarabb :(
Nem csak a hpv okozhat rákos elváltozást, de ezt a cikk jól leírja.
Szia!!
Priviben megírod melyiket nem ajánlod? Én is felháborítónak tartom ezt,hogy a szegényebb réteg rossz anyának tartatik,mert nem tesz meg mindent a gyerekéért. Én a saját szomszédasszonyommal jártam így ,mikor ő beoltatta a családot a H1n1 -ellen. És kifejtette nekem, ha meg tudja tenni hogy megelőzzön valamit,akkor élni kell vele. Csak azt nem mondta miből:O((Ja utánna lebetegedett az egész családja.
Persze, nem is neked kell ezt tudni, de más sem tudja még.
Én rossz alany vagyok egyébként is, sugárterápiát sem fogadnék el soha, mert ismerem a folyamatot (mint sugárbiológiát), meg a mellékhatásait is...
Na ez az!!!! (Az én halk véleményem az, hogy ez az oltás jó... de van olyan oltás is, nem nevesítem, amit nem ajánlok senkinek...) Ha jó a védőoltás, hasznos, miért nem támogatják?!
Egyetértek azzal is, hogy a hülye reklámokkal inkább csak hergelik az embereket. Kevés a milliomos kis hazánkban. A keményen dolgozó, estére elfáradó családanya/apa a tv-t nézve még inkább kellemetlenül érzi magát, hogy ő dolgozik és mégsincs pénze ilyenre. Azt reklámoznák már egyszer végre, hogy nesztek, ingyenes, éljünk tovább rák nélkül...!
Hála Istennek ezt az oltást nem engedték be Magyarországra! Idehaza 2 oltás van (nevesítve: Cervarix és Silgard), ezekről hivatalos cikkekben még nem olvastam hasonlót.
Abban egyetértek, hogy egy oltásnak később is előjöhetnek mellékhatásai, az emberek bizalmatlanok. Mérlegelni kell, a haszon-veszély arányt. (Pl. mifelénk egy családban meghalt egy hozzátartozó méhnyakrákban, a rokon kislányt beoltatták.) Nem tudok mit mondani arra, hogy mi lesz 20 év múlva...
na, ebben megtaláltam: "...HPV ellen (HPV rL1 6 11 16 18 VLP, élesztő)
A HPV 17-et például nem látom benne, ami azt jelenti nekem, mint laikusnak, hogy az ellen nem véd...
Én ezzel még úgy vagyok, mint a látásjavító műtétekkel: nem tudjuk, milyen következménye lesz 20-30-40 év múlva. Igaz, környezetemben már nincs is olyan korú lány, akinek javasolt a védőoltás beadása.
Én nem tudom,hogy ez az oltás hasznos-e vagy haszontalan?
DE...rettentőmódon irritál,hogy különböző adókon naponta 25szörvégig kell hallgatnom amint milliókat kereső CELEBANYÚKÁK lekiismeretfurdalást keltenek más mamákban,hogy aki nem adatja be(vagyonokért!) a lányának az rossz anya!!!(???)
Hasonló a ROTA(sose hallottam róla azelőtt) vírus elleni kampány is!
Valahogy szkeptikus a nép az influ.kampányok óta!!
És akinek rezsifizetés után alig marad még ételre......vagy a kamaszlánynak cipőre..az érezze magát rossz gonosz anyának!
Ha ennyire veszélyes betegségek és sokba kerül a gyógyításuk a TB-nek,AKKOR MIÉRT NEM INGYENES?????
Nem tudjuk mit hozhat ez hpv elleni védőoltás,hisz teljesen új dologról van szó.
Így nem tudhatjuk mi lesz a gyerekeinkkel ha eltelik 10-20 év.
Beleugrani ismét egy gyógyszeripari üzletbe ,ráadásul nem a magunk bőrét a vásárra vinni...hát nekem nem szimpatikus.
Ettől függetlenül mindenki úgy dönt,ahogy akar.
Ha valaki HPV pozitív és(!) beteg lesz, akkor sokkal kisebb az esélye a teherbeesésnek. A vírus miatt akár műtétre is sor kerülhet, ami rontja a terhesség kihordásának az esélyét.
(de.. humán papilloma vírus /=HPV/ hordozó nő képes egészséges babát szülni...)
A lényeg, hogy szerintem a HPV fertőzés inkább meddővé tehet, mintsem a védőoltás - józan paraszti ésszel végiggondolva.
Sziasztok !
Mi kb 1 éve jelentkeztünk. Akkor 20.000FT/db-ja.
Sajnos nálunk sem ingyenes.
Semmi mellék hatása nem volt,és remélem nem is lesz.
Csak a 13-19 éves lányoknak jár olcsóbban a vakcina, a többieknek teljesárú. A házi(gyermek)orvosnál kell egy regisztrációs lapot leadni, ha kéred az oltást. Ezt a háziorvos rögzíti, megírja a receptet, és innestől más teendőd nincs. Havonta 1 oltás jár, nem egyszerre kell fizetni, hanem egyesével (havonta 15.900 Ft-ot) a gyógyszerfutárnak, aki kiviszi házhoz hűtőtáskában az oltóanyagot. A háziorvos a rendelőben adja be.
A legbiztosabb védettséget a sexuális életet még nem élt lányok kapnak, de aki már nem szűz, az még lehet HPV negatív. Azaz fiatal, keveset szexelő lányok is lehetnek így védettek. Annak eldöntésére, hogy van-e értelme oltani egy vérvizsgálatot (vérvételt) lehet csináltatni, a vérből kiderül, hogy már feltőzött-e valaki a vírussal.