Méhen kívül, vagy belül? (beszélgetés)
sziasztok!
Már két hete hat hetes terhesnek vagyok elkönyvelve:)Ma is azt írták a papíromra!
Ma végre látták a 4mm-es embriót,hallottam a szívhangját,tehát méhen belüli!
Minden klasszul alakul,üzenem a sorstársaknak, aki hasonló cipőbe kerül, bízzon az utolsó másodpercig:)))
sziasztok!
Megvan a 15*11mm-es petezsák!!!!
Bhcg 8580
a méretek alapján visszavettek egy hetet a terhességemből, így nem hat, csak öt hetet írtak a papírra:)
Gratu!Szuper!
vigyázz nagyon magatokra!
írj majd még!
Sziasztok!
endometrium: 18mm,benne 9*10mm-es gestatios gyűrű:)
vagyis alakul:):):)
és a lényeg, hogy méhen belül, fundusközelben( majdnem pont középen) a legjobb helyen.
utánanéztem és a tényleges együttléttől számolva a 26. napon vagyok, vagyis ténylegesen közel 4hetes a terhességem, aminek megfelelnek a méretek.
Az, hogy a kis könyvembe már kb.6hetesnek vagyok elkönyvelve, az legyen nekik ijesztő, én örülök a gestatios gyűrűmnek:)
Még egy hét és remélem hallom dobogni!!!:)
Sziasztok!
fundus közelben 7*6 mm-es echofelritkulás:)
a dokim csak annyit mondott": lehet, hogy mégis méhen belül lesz?"
akkorát dobbant a szívem, az esély 50-ről 60%-ra kúszott és nekem ez elég.
Azt mondta, hogy korai szakaszban lehet ugyan a méhen kívüli terhességnek méhen belüli vetülete, de 2 nap múlva kontroll és ha legalább 10mm-esre nő a pici folt..akkor bizony hivatalosan is méhen belülinek nyilvánítják!
Köszönöm mindenkinek a tapasztalatokat!
* a teszt pozitív, vérzés nem volt
* se pecsételés, se folyás
* nem fáj a derék
* ingatag hangulat onnantól, hogy nem látott petezsákot a dokim:)
* nincs
* álmosság...hmmm...az mindig:) de nem kórós!
* szerencsére az alhasam se szúr
viszont, már a kimaradt mensi 3. napján befőttet ettem befőttel és a cicim is fájt...ez lehet intenzív tünet....
az a baj, hogy már most rosszul vagyok a holnapi ultrahangtól...ha megint semmi, ott kapok szívinfartust!!!!
Pocaklakó!
Köszi, hogy megosztottad,már én is felkészültem, hogy ebből kórház lesz:(
sajna megerősítettél egy gondolatot, méghozzá azt, hogy ha nagyon rossz helyen van, nem látják a méhen kívüli terhességet...de attól az ott van.
Sok örömet a 4hónapos pocaklakóhoz!!!!
A méhen kívüli terhesség jelei:
* a terhességi teszt pozitív lett, ennek ellenére vérzés jelentkezik
* barnás vérzés vagy folyás az elmaradt menstruáció idején
* fájós derék
* ájulás, vagy ájulásközeli érzés, szédülés
* ingatag hangulat
* végbélfájdalom
* álmosság, aluszékonyság
* erős, szúró alhasi fájdalom
Méhen kívüli terhesség esetén a terhességi teszt ugyanakkor mutat pozitívat, mint a rendes terhességnél, a tünetek azonban nagyon hamar és igen intenzív formában jelentkeznek! Amennyiben ezek mellé még barnás folyás, barnás vérzés vagy erős vérzés társul, azonnal orvoshoz kell fordulni! Akár pozitív lett a teszt, akár nem, ha úgy gondolod terhes vagy, érdemes legkésőbb a betöltött 5. héten elmenni orvoshoz, mert ultrahanggal kimutatható a méhen kívüli terhesség és ez az életedet mentheti meg!
korai szakaszban gyógyszeresen is "kezelhető"
de rögtön leírom neked a pontos tüneteket
Akkor hétfőn itt tali!
minden jót!
Másodszorra az ügyeletesorvos, hatalmas tapasztalattal a háta mögött.(Dr.Szemán)
Rendes volt, átbeszéltünk mindent.
Bal oldalamon látta a bevérzett tüszőt, tehát terhesség van,csak azt nem látják hol...süt a nap, megyek gondolatelterelni:)
hétfőn további fejlemény....
Igen,mondhatjuk!
23 évig miskolci,most kicsit mellette:)
Hát,izgatottan várom a további fejleményeket én is!
Megy a drukk!
Pocok:)
Te is Miskolci vagy?
köszi a biztatást:)
biztosan nagyon kemény időszak volt...hogyan is lehet ezt átvészelni?
nekem most azt mondta a doki, hogy ha bebizonyosodik a méhen kívüli,akkor az biztosan a jobb oldali petevezetékbe lesz...ezt vajon valahonnan látják?
félelmetes, de nekem sincsen se alhasi fájdalom, se szurka, se pecsételés....viszont a cici az feszül:)
de az is lehet, hogy 6 vagy 7 hetesen már fájni fog....
a második alkalommal a pecsételés és az " előzmény" miatt kellett befeküdnöd???
Hááát:((((
De legalább látott más is...
Lehet h még annyira korai h nem látni.
De legalább megnyugodtál kicsit hétvégére...
Szoritok!
Sajnos jó hír nincsen, de nagyon rossz sem...újabb orvos, spéci ultrahanggal, de se kívül, se belül semmi.
Viszont jó volt egy másik véleményt is hallani, Ő azt mondta 50-50% az esély, nem feltétlenül kell látnia az 1520-as BhCg szint ellenére!!!
Garantáni nem tudja,hogy méhen belüli, de a lehetőség benne van.(ez most nekem hétvégére elég is:)
Viszont azt is mondta, hogy 5 hetesen a méhen kívüli terhesség 20%-át látni csak,úgyhogy bármi lehet:(
Hétfőn vérvétel és ha tovább emelkedik a hcg, befektetnek engem is megfigyelésre......jajj nekem.....
Szia! Szerintem még korai lehet, azért nem látják nálad. Barátnőmnek sem látszott csak hat hetesen a petezsák. Nekem két méhenkívülim volt 2008-ban (június és november) egyik a bal, másik a jobb oldali p.vez-ben. Érdekes, nekem amikor a bal oldaliban volt, akkor ugyanúgy rosszullét volt, hányinger és hasszurka (főleg tüsszentésnél feszítő érzés, mindig összegörnyedtem, úgy szúrt bal oldalt..U-h-ra menetm 5 és fél hetesen, de akkor csak méhnyálkahártyát láttak még, mondván korai)6. héten vérzés és irány a kórház. Mégcsak nem is pecsételő vérzés. Bent tartottak, hogy biztos vetélés, de sajnos kiderült, hogy nem jó helyen van, és valóban elment, így nem kellett műteni. Pár hétig bent voltam, megfigyelés alatt. Kétnaponta vérvétel bétahcg, stb. (bétahcg ötezervalamennyi volt és szinte kétnaponta feleződött..de 500 körül volt amikor azt mondták hogy kiengednek.)
Majd a második alkalommal reménykedtem mivel nem volt hasszurka viszont volt mellfájdalom, mármiont feszült, elég rendesen kidudásodtam :-)Még csak 5 hetes voltam nem volt rosszullét, semmi, de egy nap ilyen barnás pecsételé volt a tisztaságin. Aztán másnap nem, aztán két napig igen, utána megszünt. Bíztam benne minden oké. Az előzményekre tekintettel már az 5. héttől u.h és bétahcg figyelés volt. Persze u.h semmi... De a bétahcg nem volt olyan magas mint az első méhenkívülinél. 5 hét két naposan 1000 volt azt mondták, hogy ez már látható, de nem minden esetbe, ezért két nap műlva újabb u.h. Semmi.. Fájni nem fájt semmi (csak a mellem. Egy hét múlva hat hetesen megtalálták. Szabályos petezsák szívhang- csak éppen jobb oldalt a petevezetőben) Befeküdtem, még aznap kaptam methotrexatot (a nevét nem tudom pontosan, de elvileg ez elvette volna a babót) Nem hatott. Ez szombat volt és hétfői ultrahangon szívhang ugyanúgy. Azt mondták nagyon szép és erős, valamint szabályos zsákban...Csak éppen rossz helyen. Még aznap megműtöttek, el kellett távolítani a jobb oldali petevezetőt.
Szia!
Nekem az első terhességnél az egyik doki semmit nem látott,másnap elmentem egy másik dokihoz aki már a kézi vizsgálattal is meg tudta állapítani hogy terehs vagyok.
A másodikkal úgy jártam,hogy már 4 hetes terhes voltam mikor kiderült,akkor elmentem dokihoz(nem tudtam mennyi idős terhes lehetek,mert sosem volt szabályos ciklusom)
Nem láttak semmit,ezért vérvételt csináltak,ott kiderült hogy baba van,de nemtudni hol.Gyanus volt hogy méhen kívüli.5 napig feküdtem a kórházba és minden nap uh-oztak.Így az 5 hét vége körül már láttak petezsákot.Szerencsére méhen belül volt.Kíváncsi vagyok a te eredményeidre.
További ajánlott fórumok:
- Derékfájás és hasfeszülés normális vagy méhen kívüli terhességre kell gondolni?
- Méhen belül-méhen kívül?
- Szerintetek lehet ebből még normál terhesség vagy a méhen kívüli a biztosabb?
- Olyan vagyok mint egy gránátalma, kívül kemény páncél belül...
- Méhen belüli és kívüli terhesség egyszerre
- Igaz az, hogy akinek volt már méhen kívüli terhessége, az nem rakathat fel magának spirált? (méhen belüli fogamzás gátló eszközt?)