Igaz az, hogy akinek volt már méhen kívüli terhessége, az nem rakathat fel magának spirált? (méhen belüli fogamzás gátló eszközt?) (tudásbázis kérdés)
7. cstbrigi
2012. jan. 11. 20:14
goldlily - arany
a felrakás elég kellemtelen, de csak pár másodperc. kibírható. szex közben én abszolút nem érzem, és a párom sem panaszkodott - mondjuk nekem dokinéni túl rövidre vágta a jelzőszálat. :-)
6. Tunde31
2012. jan. 11. 20:12
sziasztok. nekem is van (goldlyly) es a felrakasa nagyon kellemetlen de csak öt masodpercig rossz es utana verzel egy kicsit. ja es nem faj szex közben legfeljebb a partnered szervet szurhatja.
5. bebekriszti (válaszként erre: 4. - Cstbrigi)
2012. jan. 11. 19:47
Milyet rakattál fel ?? Nem fáj a felrakás?? És a lényeg: Nem érezni szex közben?? Nem zavaró??
4. cstbrigi
2012. jan. 11. 19:44
én felrakattam - első gyerek után. Engem is rémisztgettek - hozzáteszem nem a doktornő - hogy milyen szövődményei, mellékhatásai lehetnek, mégis felrakattam, és nem bántam meg.
nagyon kicsi az esélye, hogy terhes leszel mellette - de nem véd semmi 100%-osan...
3. bebekriszti (válaszként erre: 2. - Cstbrigi)
2012. jan. 11. 19:35
Oké,én is felszeretném tetetni,de pont ez a lényeg,hogy nehogy méhenkívüli legyen belőle...
Bár amikor elakadt a petevezetékben és ott is maradt,akkor nem viseltem spirált! Ill.még sohasem.
2. cstbrigi
2012. jan. 11. 19:23
A spirált azért nem szokták ajánlani, mert okozhat méhen kívüli terhességet. Akinek már volt méhen kívüli terhessége, annak nagyobb a kockázati tényező, hogy újból lesz. Viszont korodból adódóan (bocsi, ezzel nem bántani akarlak) gondolom nem szeretnél több babát, tehát szerintem simán feltetetheted.
1. bebekriszti
2012. jan. 11. 19:17
42 éves vagyok,szültem is ,és volt már méhen kívüli terhességem is és spirált szeretnék felrakatni! A spirál tájékoztató papírján olvastam,hogy azoknak nem lehet használni spirált,akiknek már volt méhen kívülije.... A dokim viszont azt mondta,hogy nyugodtan felteszi nekem.....Na,most akkor mi van?