Megzavarodott menstruációs ciklus, menjek orvoshoz? (tudásbázis)
Kozben eszrevettem, hogy a verzes masmilyen, ugy ertem nem ilyan mint mikor megjon. Inkabb friss pirosas ver.
Meg nem szantam el magam, de hamarosan elmegyek. De nem egyszeru .
ÉÉéééértem :) Hát akkor marad az "idegen" doki...
Mondjuk nálunk is ott van az asszisztens,de én ezen túlteszem magam...
En konkretan dolgozom veluk (asszisztalok nekik),igy ciki lenne, ha most meg bennem matatna, foleg mert akkor az egyik kolleganomnek is ott kellene lenni.
Szoval erted :)
Azert kell valakinek ottlennie, mert itt Angliaban a ferfi orvos, soha , semmilyen korulmenyek kozul nem maradhat a noi beteggel egyedul. Ezzel elkerulve az esetleges kesobbi molesztalai feljelentgeteseket.
De miért?Mi a baj azzal h ismerős doki?
Én is rendelőben dolgozom (most éppen picivel vagyok itthon) és oda jártam fel az egyik dokihoz akiről tudtam h nagyon jó,megbízható...és nem azért rendes mert ott dolgozom...
Legalább tudod h mire számíts ha tudod h milyenek.Jó,persze ha nem jó dokik akkor keress mást
Akkor nem ismeroshoz megyek.
Huh, itt az nem olyan egyszeru viszont (angliaban).
Lehet akkor megyek nohoz, van ket no nogyogyaszunk is.
Elvileg a hormonvizsgálat csak vérvétel. De szerintem regaszkodj az ultrahangos vizsgálathoz, hogy fizikálisan minden rendben van e. ( nehogy úgy járj mint egy posztoló, hogy 6 évesen vakbélmütét közben kivették a jobb petevezetöjét. Ja és erre három különbözö orvos sem jött rá, 3 vetélés és kaparás után se). Ha dokihoz mész mond neki, hogy ragaszkodsz az ultrahanhoz. Szerintem.
Nem szeretnék az orvosok ellen beszélni, mert egy jó orvos kincset ér. Bár elég ritka az ilyen. De szerintem az lenne a legjobb, ha a fiatal lányokat megtanítanák, hogy hogy müködik a testük. Szerintem ennek alapnak kellene lennie.
Nem a saját kórházunkba járok dokihoz, és akihez járok nem tudja,hogy eü-s vagyok. Nem tartottam fontosnak soha,hogy így szerezzek protekciót nála,mert meg vagyok elégedve vele így is. :)
alap hormonvizsgálatot Vagy mensi után vagy előtt vagy félidőben is meg tudják csinálni. A doki pontosan tudja,hogy mikor melyik értéknek mennyinek kell lennie.
A petefészek dolgot pedig uh-val tudják ellenőrizni.
Nem vészmadárkodni akarok,de fontos,hogy az ember tisztában legyen pl. azzal,hogy a petefészekrák az esetek nagy százalékában pl. a menstruációs zavaron kívül semmilyen más tünettel nem jár. (emiatt nagyon pocsék a túlélési arányszám)
Ezért mondom,hogy előbb orvos és aztán a többi.
Nem mindenki kontár. Meg kell találni a megfelelőt.
Ha elmondod mi a problémád,úgyis megvizsgálnak!
Csak úgy nem fognak laborra küldeni vizsgálat nélkül a 2 szép szemedért...
Korhazban dolgozok, vannak nogyogyaszok akik dolgoznak nalunk, lehet az egyiket megkerem, hogy irjon ki vervetelt.
Ugye ehhez nem kell semmilyen fizikalis vizsgalat?
Akkor másik dokit kell keresni :(
Én sima rendelésre jártam világéletemben, sosem volt fizetett nőgyógyászom. mikor menstruációs zavarral kerestem fel, megcsináltatta a hormonvizsgálatot.
de tudom,hogy sok a flegma és nemtörődöm doki. :/
További ajánlott fórumok:
- A 28. ciklusnapon érdemes már tesztet csinálni? (Vagyis a nem várt menstruáció első napján)
- 43 évesen már természetes ha megrövidülnek a menstruációs ciklusok?
- Aki a ciklus 20. napja körül esett teherbe, annak a következő menstruáció még megjött?
- Ki hány napos menstruációs ciklussal esett teherbe?
- Mikortól számoljam a menstruációs ciklusom első napját?
- Menjek orvoshoz, ha barnás folyásom van a menstruációt követően?