Menjek orvoshoz, ha barnás folyásom van a menstruációt követően? (tudásbázis kérdés)
Nem vagyok nőgyógyász, de nem hinném, hogy nagy vész lenne. Esetleg hormonprobléma?
Ezen nőgyógy tud segíteni.Megnéz, csinál egy hormonvizsgálatot. Érdemes utána járni, de nem kell tőle tartani.
Több oka is lehet a hüvelyi folyás barnás színűvé válásának. A háttérben állhat a havi ciklus, de akár súlyos elváltozás is, például méhszájseb vagy valamilyen fertőzés. A havi vérzés előtt, illetve után tapasztalható barnás hüvelyi folyás teljesen normális jelenség, nem kell aggódni miatta. Bár úgy tűnik, hogy megelőzi vagy követi a vérzést, valójában a része annak, csak olyan minimális mennyiségű, hogy a hüvelyflóra savas kémhatása barnára színezi. A menstruáció során észlelt barnás hüvelyi folyást okozhatja a szabályostól eltérő peteérés, a sárgatest hormon szintjének megváltozása, családtervezés előtt ezért érdemes hormonvizsgálaton részt venni.
Részletek: [link]
biztos kevés nőgyógyász jár erre :) szerintem a barnás folyás nem természetes, és nem tisztulást jelez, mert akkor elég sok nő nem tisztul :)
de a legjobb megoldás, amit magad is írtál, hogy felhívod a dokidat, ő ismer téged, legjobb esetben megnyugtat, hogy nincs semmi gond, más esetben meg azt mondja, menjél be egy vizsgálatra
Tudod, én lesz.rom, ki mit gondol.
Amúgy meg ha valami pletyka jön, rákérdezek az illetékesnél. Olyan gyorsan még senki se spurizott, mint a kakakavaró. :)
Nem mondom.
Amúgy meg mindenki más.
Vagy hívd fel holnap a védőnőt!
További ajánlott fórumok:
- A 28. ciklusnapon érdemes már tesztet csinálni? (Vagyis a nem várt menstruáció első napján)
- 10 napos menstruáció késése, terhesség?
- Megzavarodott menstruációs ciklus, menjek orvoshoz?
- A legutóbbi menstruációm helyett barnás folyásom volt, görcsöltem is, szerintetek mi lehet?
- Sziasztok, menstruáciom 5napig tartott a szokásos módon de most barna folyásom van, mi lehet ez?
- Mi használhat abban az esetben, ha a menstruáció előtt és után 1-2 napig mostanában barna folyásom van?