Megváltoztathatunk valakit? (beszélgetés)
nem,jobb ha nem is probalod meg,a masikat hibaival egyutt kell elfogadni hisz mi sem vagyunk hibatlanok.
Nah, most olvasom a téma megnyitójának problémáját. Szerintem ülj le a férjeddel és mondd meg neki kerek perec mit szeretnél és MIÉRT! Valamiért csak hozzámentél, gondolom azért beszélgetni még tudtok.
Sokan azért olyanok, amilyenek, mert történt velük valami régen. Az ember viselkedését, szokásait nagymértékben befolyásolja a múltja. Például az én párom rettentően féltékeny volt és önbizalom hiányos. Nem 1x, 2x, hanem krónikusan. Ott hagyhattam volna, hogy úgysem változik meg...De higyjétek el, a szeretet sokmindenre képes.:-) Rengeteget beszélgettünk erről és megkerestük a bizonytalanságának az okát. Amint tudatosul benne, hogy mit miért tesz, megváltozik. Nem egyik napról a másikra, az önismeret nem egy gyorstalpaló. De beszélhetnék magamról is akár...soha semmit nem fejeztem be, menekültem a kellemetlen szituációk elől. Ott lehetett volna hagyni, mikor ezredjére pakoltam össze, hogy nem érdekel semmi:D Azt hiszem mindenkinek van miben változnia. De azt kétlem, hogy megfelelő motivációval ez ne sikerülhetne.;-)
NEM (legfeljebb hónapokra)
nem,a masikat ugy kell elfogadni ahogy van hibaival egyutt,hisz mi sem vagyunk hibatlanok,nincs tokeletes ember.
pozitívat előhozni ez igen!...ez mindenkinek jó...de megváltoztatni?felejtsd el mert szenvedni fogsz te elsőként ztán mindenki más is
nem,ne is probald,mert az semmi jora nem vezet,mindenkinek van hibaja es hibaival egyutt kell elfogadni a masikat,
Részben igen,de ,ha már valakit változtatni kell és rákényszeríteni olyan dolgokat ami nem ő az egy idő után súlyos problémákhoz vezet.
nem,ne is probald,fogadd el a masikat hibaival egyutt hisz nincs tokeletes ember.
Igen,meg.De ez már manipuláció,és nem ajánlatos.Mindenkinek magának lehet eljutnia addig,hogy változtasson önmagán.
én saját magamat sem tudom!!!nem még mást!
Nem lehet megváltoztatni senkit.Esetleg ő alakíthat magán.
nem,ne is probald,a hibaival egyutt kell elfogadni a masikat,hisz senkisem tokeletes,gondolj erre,ha iszik vagy ilyesmi az persze mas lapra tartozik.
Ha megváltoztatod már nem az lesz aki volt... akkor meg miért jó?
Változni nehéz. Még önmagunkért is. Az a kérdés, megéri-e változni valakiért, egyszóval, jobbak leszünk-e általa. :)
Egyetértek!
Meg lehet változni valakiért, vagy valaki által, ha fontos az illető - de a változást akarni kell, és tenni érte, másképp nem megy. Még úgy sem könnyű :)
Én is ezt a véleményt osztom. :)
Szia!
Ugyanezen a véleményen vagyok,tapasztalat alapján.
és ha te változnál meg? keress hobbit barátokat is találsz vele
Teljesen igazad van. ráadásul a legtöbb férfi a mártír nőket elég hamar le is írják, mert nem találnak bennük már semmilyen izgalmat.
Ha a topikindító elkezd magával foglalkozni, kinyílik majd, mint egy virág, és lehet a férje is a kezdeti morgás ellenére újra észreveszi nemcsak mint anyát, és háztartásvezetőt, hanem mint nőt is.
Ha 20 évig ezt nem kifogásoltad, nem akartál alakítani rajta, mostmár elég nehéz lesz...lehet nem is a férjednél kéne kezdeni, hanem magadnál kezdj el járkálni szabadidős programokat találni magadnak.
Csiszolni lehet, de alapjaiban megváltoztatni szerintem nem.
Most kicsit magamra ismertem, vagyis ahogy éreztem pár éve.
De, én léptem, azt mondtam önző leszek, csinálok olyat is ami nekem is jó, pedig akkor a legkisebb még csak 3 éves volt.
Beiratkoztam egy iskolába, kinyílt a világ, lettek barátaim.
A férjem eleinte morgott, nem tetszett neki, de én mindig elmondtam erre szükségem van.
Azóta, egyetemre járok, az öt gyerek sokkal önállóbb lett.
A férjemmel az egyetemért is meg kellett küzdeni, hiszen, havonta 5 napot távol vagyok, és ilyenkor a nagyi vigyázz a gyerekekre.
Én pedig, igyekszem, megértetni a férjemmel, hogy én is ember vagyok, nekem is vannak álmaim, szükségem van kikapcsolódásra, barátokra.
Harcolom a saját kis harcom...
Csak azt tudom tanácsolni, ha nem vagy így boldog, tedd amit szeretnél, keress barátokat, dolgokat amik örömet okoznak...:)
De húsz év után már nem fog változni, hacsak nem lépsz valami drasztikusat..
Köszöm mindenkinek a hozzászólást...sokat jelent :) Amúgy ő nem rossz ember, de mint férj nem jeleskedik. Sajnos elérte, hogy kiábránduljak belőle s félek minden már csak rosszabb lesz. Mit fogok majd csinálni, mikor már csak ketten leszünk...ez már tényleg nem mehet így, én is belátom.
További ajánlott fórumok: