Megtaláltam! A tökéletes, puha mézeskalács receptje (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Megtaláltam! A tökéletes, puha mézeskalács receptje
Rendszerint a lánykám süti a fincsit,,idén én jövök:))
Ezt készítem én is,,,elharmadolom,,egy rész sima,,egy rész gyömbéres,egy rész narancsos.
Ezt a receptet a feltöltés napján, 2013-ban elkèszítettem!
Azóta nem telt el év hogy ne sült volna a konyhámban. Minden egyes évben, csakis és kizárólag ez a recept alapján!!! ☺️☺️☺️
Köszönöm. ,❤️
Már tovább is adtam a recit,mert kóstoló után kérték❤
Tényleg nagyon szupi👏😘
Készen vagyok vele én is, köszi a receptet!
Tényleg nagyon finom lett a tésztája.
Nyersen is megették volna:)
Én hétvégén csinálom.
Mondtam a családnak, hogy nálunk még a mézeskalács is hoxás lesz:D
Kedves Hoxa!
Kipróbáltuk a receptet.
Ez a tuti!
Kijött egy ház is,és sok kis süti!
Nem kell tovább keresnem az igazit!
Köszönöm!❤🥰😘
Elkészült a mézeskalács, finom lett. Nekem édes, legközelebb kevesebb cukrot teszek bele.
Tojásokat nem tudom egészben kellett volna beletenni, vagy csak a sárgáját, így én csak a sárgáját tettem bele. Köszönöm, hogy közkinccsé tetted.
Én is szeretnék veletek egy egyszerű receptet megosztani, hátha még nem késő megcsinálni :) Boldog karácsonyt mindenkinek!
Egyszerű mézeskalács recept:76 dkg liszt,34 dkg porcukor,1/2 ek szódabikarbóna,fahéj (kb. 1/2 ek)
mézeskalács fűszerkeverék (1/2 cs),5 dkg margarin
4+1 tojás,5 ek méz,kevés tej(kb.1 dl.
Összegyúrom a hozzávalókat, alufóliába csomagolom akár egy órára is. Utána jöhet a nyújtás, de viszonylag vékonyra mert a sütőben megdagad. Kiszúró forma, tepsibe sütőpapír, sütés előtt bekenni tojással, sütőben kb 10-15 perc 160 C-on.
Kedves Hoxa! Mézeskalács elkészítve a 6 éves kisfiammal! Minta koppintva, színezve+ráadás. Isteni lett, ajándéknak is kitűnő!
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Őszintén?Nem bíztam benne az elmúlt évek tapasztalatai alapján...Csalódnom kellett :D Hálás vagyok,nagyon nagyon köszönöm!Ez egy tuti recept!!!
Ezennel vége a kopogós mézeskalács korszaknak,hurrá!!!Köszi!!!!