Megsárgult lenvásznat hogyan tudnék kifehéríteni? (tudásbázis)
Naplómban van ilyesmi..főzött szappanból mosószer.
Egyébként próbálkozhatsz olyannal, hogy egy pohár ecetet elkeversz másfél liter vízben, felforralod, majd ebben áztatod a vásznat mosás előtt, akár egy éjjelt is.
De a naplómban az 59es bejegyzés hozzászólásaiban is találhatsz ötleteket.
Másik: a foltokat beszórod szódabikarbónával, rá ecet vagy citromlé..és hagyod kis ideig.
Ezenkívül: citromsav..pasztát készítessz citromsavból plusz kicsi vízből, és rádörzsölöd a foltokra, hagyod hatni kicsit, majd mosod.
Simán megoldható. Épp a Bahamákra készülök.
De viccet félretéve, erről még nem hallottam. Tudom, hogy az erős napfény kiszívja a színeket, de ez eddig számomra negatív dolog volt.
A hypo forró vízben lebomlik, nem szereti a meleget, hideg vízben a leghatásosabb.
De ezen kívül mosószódával is meg lehet próbálni fehéríteni a vásznat.
Már mostam 60 fokon, automatában, klórmentes fehérítő mosóporral. Úgy az egész fehérebb lett, de az a pár foltocska megmaradt.
És köszönöm az ötleteket.
Kimosod és még vizesen forró vízben old a hypót
csodálatos lesz.
Ezt te is megteheted,de a szappan helyett fehérítő mosóport használhatsz.Az nem volt nagyiéknak.
Szüleim régen a damaszt ágyneműt kifőzéssel mosták.Nem tudom milyen mosószerrel.De gyönyörű lett.Ja,..mosógépünk nem volt még:(
További ajánlott fórumok:
- H&M-es fehér trikót mivel lehetne kifehéríteni, ha áztatás után rózsaszín lett?
- Hogy lehet hatásosan ruhát kifehéríteni?
- Mivel lehet szépen kifehéríteni a függönyt?
- Hogyan lehet a kádat kifehéríteni?
- Van egy nagy dieffenbachiám, és mostanában sorban dobja el az alsó leveleit, miután azok megsárgulnak, a felsőknek semmi baja, mit tehetnék?
- Örökölt babaruhákat hogyan lehet újszerűvé varázsolni? Az állástól eléggé megsárgult 1-2 darab...