Megmaradt sok sertéssültem (beszélgetés)
Nagyon finom a lecsós sertéshús. A héjában megfőzött burgonyát megtisztítjuk, majd karikákra vágjuk, mint a rakott burgonyánál. Zsiradékkal kikent tepsiben lerakjuk a burgonyát, erre tesszük a sült húsokat, majd ráöntjük a lecsót. (A lecsót úgy készítem, hogy az apró kockákra vágott húsos szalonnát megsütöm, erre jön a karikákra vágott hagyma, majd a paprika, paradicsom.)
Az egészet előmelegített sütőbe teszem, addig sütöm, amíg a szaftot átveszi a burgonya, jól összesülnek a hozzávalók. Nagyon finom!
KOLDUS ROSTÉLYOS
Felhasználható minden maradék, a tepsialjára vékony bacon szalonnát tenni, rá a felkarikázott főtt krumplit, rá a sült hús vagy pörkölt főtt tojás karikára vágva mehet kolbász is, tejföl, reszelt sajt,( Lehet főtt tészta a krumpli helyett.)
A melegítet. sütőben meg sütjük.
De le is darálhatjuk a sült húst és fokhagymával
áztatott zsemlével fasírtot is készithetünk,
tojással, süthetjük egyben is, de gombócoknak is.
Még azt ajánlom, hogy a fasírt pogácsákat ne olajban süsd, csak kiolajozott tepsibe tedd és úgy
süsd nem lesz a konyha zsírszagú.
Sporolunk is és a koleszterinnek is jobb.
Csinálj belőle Dubary sertés szeletet.
A sültet rakd kikent tepsibe, minden szelet hús tetejére halmozz sós vízben megfőzött karfiolt és locsold meg bőségesen besamel mártással, (esetleg megszórhatod még reszelt sajttal) Addig süsd, míg a mártás rózsaszínű nem lesz, vagy a sajt rá nem olvad. Pár perc alatt kész, a karfiol és besamel mártás ellensúlyozza a hús szikárságát.
bolognai spagetti féle
pizza
töltött palacsinta, hús ledarálva ,gombával bolondítva
Akkor valamilyen mártás, szósz.
Pírítani hagymát mint amikor pörköltet csinálsz. Megforralod pici vízzel, és rá a húst. ( nem jártam úgy hogy elsokalltam volna az adagot ).
Lefagyasztani nem akarod?
Csinálj tepsis-krumplit :)
Rétegezd hagymával ,szalonnával a héjában megfőzött krumplit és a husit :))
További ajánlott fórumok:
- Mire használjak tojásfehérjét, ha megmaradt?
- Karácsonyról megmaradt vagy megunt ünnepi ételek átalakítása, felhasználása
- Mire használható fel a rengeteg megmaradt csokitojás?
- Az éjjel megmaradt tápszert reggel (7-8 óra elteltével) még oda lehet adni a babának?
- Mit készitsek a megmaradt sonkából? Mire használhatom fel?
- Mától drágulnak a BKV jegyek, bérletek! Most mit csináljak a gyűjtőjegyeimmel, amik megmaradtak, el kell dobnom őket?