Mától drágulnak a BKV jegyek, bérletek! Most mit csináljak a gyűjtőjegyeimmel, amik megmaradtak, el kell dobnom őket? (tudásbázis)
Nem is mától drágult... már 30-án az idei áron vettem jegyet és bérletet. :(
eddig minden évben indult ilyen topik...
Persze, bocs, hogy is gondolhattam volna, hogy tudom, mivel mentem ;)
na akkor most ki vezet félre kit? :D
tessék, bkv honlapja:
A kinegrammal védett, meghatározott számú utazásra felhasználható jegyek (metró-, vonal-, gyűjtő- és átszállójegyek, valamint a környéki vonaljegyek) időkorlát nélküli érvényessége továbbra is fennáll. Ezek a jegyek (beleértve a korábban megszűnt kétszeres átszállójegyet és a megszüntetett 20 darabos gyűjtőjegyet is) az egykori eladási áruktól függetlenül továbbra is ráfizetés nélkül, meghatározatlan ideig felhasználhatóak - az éjszakai járatokon is -, de vissza nem válthatóak. A kinegram nélküli jegyek utazásra nem használhatók fel, vissza nem válthatóak és más jegyre sem cserélhetőek át.
Ne vezess félre mindenkit, ha valamit nem tudsz, akkor inkább ne válaszolj!
Addig használhatók fel az előző évi AZONOS ÖSSZEGŰ BKV-jegyek, amíg annak az árát nem változtatja meg a BKV!
Az emeléssel egyidőben kiadnak egy tájékoztatót, hogy a régi jegyeket meddig és milyen formában tudok felhasználni. Általában 2 db régi jegyet szoktak elfogadni az új helyett, de csak kb. 3 hónapon belül!
Mert metrón mentél és az a szakaszjegy! :)
Ehhhhhhh, hogy nem gondoltam korábban rá, hogy BKV jegyekbe fektessek :))
Bármeddig elfogadják. Én utaztam ebben az évben 260 forintos jeggyel, nem inzultáltak.
"olcsóbban"
Lényeg, hogy a 2012-ben vett jegyek felhasználhatók, de csak 2013 végéig. Amit 2013-ban veszel, azokat 2014 végéig lehet felhasználni... és így tovább, mindig a következő év végéig.
Igen, szerintem azért is vezették be az új szabályt, hogy ne vehess sokat olcsbban, hogy aztán több év alatt használd fel. Tudod, kell a pénz a BKK-nak meg a rokon gyereknek, nehogy éhen haljon szegény. :)
Igen, eddig így is volt, mostantól van az, hogy a vásárlást követő év végéig lehet felhasználni.
nem vagyok türelmetlen :P
Igen, el. Akkor vetted, amikor még 320 Ft volt. Korábban bármeddig felhasználhattad, most csak a következő év végéig, gondolom, pont ezért.
Én úgy tudom, hogy amelyiken olyan holgramos izé van, az bármeddig használható! Ezt már többször is közölték a BKV-nél. Persze most már BKK, vagy mi a nevük. Így lehet hogy ez /is/ megváltozik !
Igen, de eddig a gyűjtőjegy 2800ft volt, mától meg 3000ft, ez a 2013-as.:)
Nem politizálni jöttem ide, kérdeztem a jegyről;)
Te a bérletről beszélsz. A 2012-ben vett gyűjtőjegy 2013 végéig érvényes. Gyűjtőjegyet nem váltanak vissza, ahogy azt olvashatod is rajtuk. Van még egy éved felhasználni, gondolom, nem jelent problémát.
figyi.. az én adóforintjaim is rámennek azt nem is vagyok Pesti... tartsátok el ti
Nem vagyok értetlen, csak Te vagy a türelmetlen:)
Év végéig érvényesek. Mostantól ha jegyet veszel, az nem érvényes korlátlan ideig, hanem a vásárlást követő év végéig. Így lesz időd felhasználni.
ajj.. te ennyire értetlen vagy vagy csak megjátszod???????
Nem pánikolnak, csak mondjuk heti rendszerességgel elfüstöl a 3-as metró, de emeljenek csak!
ha drágul akkor a korábbinak van "szavideje"
A jegyeknek nincs érvényességük, bármeddig fel lehet őket használni!
Azt elnézik, hogy a 320ft-os jeggyel utazom, amikor már 350ft?:)
minden évben emelnek.. minden évben így bepánikolnak az emberek? :D
Igen. Én felhasználtam őket mindig. a biztonság kedvéért, azért kérdezz rá a jegypénztárnál. A héten tuti még utazhatsz vele.
általában hó végéig (nálunk pl március 31-ig) fel lehet. nyugi, nem kell kidobni
További ajánlott fórumok: